PSX-Sense - PS3, PS4 en PS Vita Community
Call of Duty: Black Ops II PS3
Review: Call of Duty: Black Ops II – Multiplayer

Review: Call of Duty: Black Ops II – Multiplayer

Door op november 15, 2012 om 19:10 - 3.400 keer bekeken

Review: Call of Duty: Black Ops II   Multiplayer review ps3

Review: Call of Duty: Black Ops II – Multiplayer - Het is weer november en dat betekent een nieuwe Call of Duty die je dit najaar en de koude maanden van 2013 zoet moet gaan houden. Call of Duty is een franchise geworden die de afgelopen tijd, met name na Modern Warfare 3, veel kritiek heeft ontvangen. Het is een ‘love it or hate it’ franchise geworden en zowel de fans als de mensen met kritiek hebben beide zo hun gelijk. De games spelen heerlijk weg met een hoge framerate en zijn ontzettend leuk om te spelen, maar het voelt vaak ook aan als een haastklus en het kent steeds erg weinig vernieuwing. Hoe dit allemaal met de nieuwe Black Ops II in elkaar steekt, dat lees je in deze review.

Presentatie

Laten we beginnen met de presentatie van de game en de sfeer die eromheen hangt. Zoals je wellicht al vernomen hebt speelt Black Ops II zich af in de toekomst en daardoor krijg je een beetje een futuristische ondertoon. De game is verdeeld in eigenlijk drie onderdelen, de campaign, zombies en multiplayer; die laatste twee gaan we behandelen in deze review. Je switched van onderdeel naar onderdeel via het hoofdmenu en ze beland je in het gedeelte waar je mee aan de slag wilt gaan. De menu’s zijn voorzien van een duidelijk lettertype met een redelijk nette weergave. De tekst is mooi wit en verandert naar donkeroranje tijdens het scrollen.

De manier waarop je een class aanmaakt is flink op de schop gegaan en behoorlijk overzichtelijk gemaakt. In één oog opslag kun je duidelijk zien waar je classes uit bestaan en het in elkaar zetten van een class verloopt redelijk gemakkelijk. Elk wapen heeft een eigen levelsysteem dat onafhankelijk is van je rank. Naarmate je rank hoger wordt unlock je meer wapens, maar specifieke attachments moet je met het wapen zelf unlocken. Het systeem is simpel maar toch effectief en werkt naar mijn idee beter dan het systeem van Modern Warfare 3.

Het unlocken van je behaalde attachments, lethals, tacticals etc. doe je met tokens die je naarmate je verder speelt bij elkaar verdient. In de barracks vind je ook weer de nodige challenges zoals 5 headshots met dat wapen, zoveel kills met een pistool, gebruik van scorestreaks enzovoorts.

Scorestreaks

Scorestreaks zijn de equivalent van de welbekende Killstreaks en geven je een bepaald voordeel in de game. Het unlocken gebeurd door meerdere kills achter elkaar te maken waardoor je meter begint te vullen, hoe meer kills des te krachtiger je unlock. Enkele noemenswaardige unlocks zijn de RC-XD ook bekend van de eerste Black Ops, dit is een op afstand bestuurbare auto die je kunt laten exploderen. Ook de care packages zijn weer aanwezig en de welbekende counter-UAV die de minimap van je vijanden uitgeschakeld. Nieuw in Black Ops II is de ‘AR Drone’, dit is een soortgelijk iets als de RX-CD alleen dan in de lucht en uitgerust met een machinegeweer.

De honden zijn ook weer aanwezig, maar zijn pas te unlocken wanneer je level 50 bent in de game. Redelijk vroeg in de game unlock je al wel de VTOL Warship, een enorm krachtige helikopter uitgerust met nogal flinke geweren. Echt heel futuristisch zijn de scorestreaks niet, maar dit is wellicht niet eens zo erg het moet namelijk nog wel geloofwaardig over blijven komen.

Review: Call of Duty: Black Ops II   Multiplayer review ps3

Pas speelbaar na talloze patches

Je hebt het in dit nieuwsbericht al eerder kunnen lezen, er was alweer trammelant met een nieuwe Call of Duty. Het is vaak lastig om bugs en dergelijke mee te laten wegen in de eindbeoordeling, maar het begint nu toch wel de keel uit te hangen. Elk deel en elk jaar zijn er constant dezelfde problemen en het is altijd hetzelfde liedje; er zijn talloze patches nodig vooraleer de game goed speelbaar wordt. Het lijkt wel of het quality assurance team van Treyarch en ook Infinity Ward uit een stel apen bestaat die de game vijf minuten spelen en op basis daarvan een beoordeling geven.

Veel mensen konden bij de launch van de game niet eens in servers komen, hebben last van freezes, vallen buiten de map en ‘migrating host’ staat weer om de haverklap op je scherm. Nu lees je wel vaker van mensen die last hebben met een bepaald spel, dat is ook redelijk normaal. Maar alles wat ik net genoemd heb overkomt niet alleen bij die mensen, maar ook mijzelf en enkele vrienden die de game ook hebben. Het feit dat dit eigenlijk elk jaar hetzelfde liedje is vertelde een goede vriend ook aan mij dat die zich dom begint te voelen. Hij vertelde mij: “elk jaar leg ik geld neer voor Call of Duty in de hoop dat die beter is dan de vorige en dat de oude problemen verholpen zijn, maar het tegendeel is telkens waar”.

Grafisch

Call of Duty games staan er nou niet bepaald om bekend prachtige graphics op het scherm te toveren en dat is ook helemaal niet erg. Black Ops II voelt alleen als een stap terug tegenover de Modern Warfare-series en ziet er gewoon echt minder mooi uit. De maps zijn allesbehalve gedetailleerd en alles is wat dat betreft erg kaal en de textures zijn van lage kwaliteit. Je wapen kent weinig detail en het enige pluspunt wat we kunnen vinden is dat de anti-aliasing redelijk in orde is. Het hoeft geen grafisch hoogstandje te zijn, maar een stap terug is toch echt absoluut niet de bedoeling.

Review: Call of Duty: Black Ops II   Multiplayer review ps3

Wanneer je elk jaar een nieuw deel uitbrengt in een franchise is daar in theorie eigenlijk helemaal niets mis mee. Kopers zullen zich alleen wel genaaid voelen als er in tegenstelling tot vooruitgang juist achteruitgang heeft plaatsgevonden. Neem bijvoorbeeld FIFA, daar worden de graphics elk jaar toch wel een stukje beter, het is soms niet veel, maar achteruitgang zul je bij die franchise nooit tegenkomen. Dat Treyarch het voor elkaar heeft gekregen om aan het einde van de consolecylcus alsnog een game uit te brengen die er minder uitziet dan voorgaande delen van jaren geleden; dan sta ik toch perplex.

Op grafisch gebied is Black Ops II een aanfluiting en het is maar net hoe belangrijk je graphics vindt, maar persoonlijk vind ik dit echt een schaamteloze vertoning van Treyarch en Activision. Als we alleen realistisch zijn kon je met de eerste Black Ops al zien dat Treyarch gewoon lang niet zo goed is als het om graphics gaat. Naast Black Ops ziet Black Ops II er alleen wel stukken beter uit, maar dat was ook niet echt heel erg moeilijk.

Review: Call of Duty: Black Ops II   Multiplayer review ps3

Desondanks veel minpunten is het toch leuk om te spelen

Desondanks alle problemen en nadelen van de game kan ik niet ontkennen dat het een leuke titel is om te spelen. De toevoeging van nieuwe wapens, de talloze speelmodi en de vernieuwingen qua wapens en gadgets komen de spelervaring ten goede. Je hebt uiteraard ook weer een nieuwe frisse dosis aan maps, alhoewel ik het nog altijd jammer blijf vinden geen oude maps van voorgaande delen terug te zien. De nieuwe maps zijn daarentegen leuk in elkaar gezet en zijn niet zonder verstand ontwikkeld.

Dit geldt in principe voor bijna elke Call of Duty-map, als je erop speelt krijg je het gevoel dat men nagedacht heeft over hoe die map is in elkaar gezet. Dit miste ik, naast plezier, vooral bij Medal of Honor: Warfighter waar de maps nogal inspiratieloos en als een haastklus overkwamen. Dit is uiteraard persoonlijk en het is goed mogelijk dat dit misschien bij jou als lezer anders in elkaar steekt. Mijn favoriete map was ongetwijfeld Hijacked, dit is een boot waar je op vecht en is niet al te groot. Je kunt de map vergelijken met Wet Work uit Call of Duty 4, alleen dan in daglicht en voorzien van een iets vrolijkere kleurentint.

Je voelde het waarschijnlijk al aankomen, maar het recyclen heeft ook Treyarch weer meegenomen in Call of Duty: Black Ops II. Je ziet gewoon weer herkenningspunten uit oude maps, dit kan je het gevoel geven dat je genaaid wordt, maar dat is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Ik was zelf juist blij weer een map zoals Wet Work te zien in Black Ops II of het nu gerecycled was of niet.

Wat zijn je verwachtingen?

Dat er twee kampen zijn op het gebied van first person shooters, dat is inmiddels wel duidelijk. Call of Duty-fans worden vaak verweten geen smaak te hebben of dom te zijn; puur omdat ze elk jaar weer een nieuw deel kopen. Het ding is alleen dat Call of Duty het wel telkens lukt om de game leuk te houden. Het blijven leuke titels en elk jaar maar weer beleef ik toch plezier aan de games. Het wordt elk jaar minder, dat wel, maar een geduchte concurrent voor Call of Duty is er gewoon niet. Battlefield 3 is een heel ander soort shooter die in wezen niet vergelijkbaar is met de arcade-style gameplay van Call of Duty.

Call of Duty is een franchise met games die je zo gerust even een half uur tussendoor kunt spelen en waarbij je niet al teveel hoeft na te denken. Je knalt wat lekker weg en voor je alle spelmodi gezien hebt ben je al snel een paar uur verder. Maar zoals ik al zei wordt het wel elk jaar minder qua plezier, op ten duur heb je het wel gezien en ben je gewoon CoD-moe. Veel spelers hebben Modern Warfare 3 overgeslagen maar de kans is groot dat ze wel weer aan Black Ops II beginnen. Uiteindelijk zal het namelijk toch weer beginnen te kriebelen en wil je gewoon weer lekker een potje kunnen knallen.

Review: Call of Duty: Black Ops II   Multiplayer review ps3

Waarom een hoger cijfer dan MoH: Warfighter?

Voordat er reacties komen met de vraag waarom ik Black Ops II beter beoordeel dan MoH: Warfighter zou ik dit graag alvast op voorhand willen uitleggen. Hetgeen waar ik vooral op let tijdens het beoordelen van een game is het feit of het leuk is, er plezier verhinderende bugs in zitten, hoe het eruit ziet en hoeveel mensen er plezier aan kunnen beleven. De volgorde waarop ik dit opnoem is ook de volgorde in hoe belangrijk ik elk onderdeel acht. Het draait bij mij met een spel altijd om of het leuk is om te spelen en dat is gewoon het belangrijkste van allemaal. Bij Medal of Honor: Warfighter heb ik gewoon lang niet zoveel plezier beleeft dan dat ik aan Battlefield 3 of CoD-games beleef.

Op het gebied bugs scoort Black Ops II alleen wel heel erg slecht, er zitten veel fouten in de game en ik snap echt niet waarom dit elk jaar weer moet gebeuren. Ik heb de game op alle drie platformen gespeeld en het is bij elk platform hetzelfde verhaal. Het zal ongetwijfeld op korte termijn gepatcht gaan worden maar alsnog is dit gewoon echt not done, heel jammer. Black Ops II is niet echt vele malen beter dan MoH: Warfighter, maar het is wel een game die veel leuker is om te spelen. De maps zijn leuker, de manier waarop attachments werken zijn beter en zo zijn er nog veel meer punten waarop Black Ops II dit najaar gewoon beter scoort.

Review: Call of Duty: Black Ops II   Multiplayer review ps3

Conclusie

Call of Duty: Black Ops II is een game met de nodige tekortkomingen en grafisch is het wat dat betreft nou niet echt een hoogstandje. Dat gezegd hebbende, het is wel een leuke en vermakelijke game die je lang zoet kan houden. De maps zijn tof en er is een breed scala aan speelmodi, de wapens en gadgets zijn voorzien van talloze aanpasmogelijkheden die ook stuk voor stuk een verschil maken in je speelstijl. Voor de mensen die Modern Warfare 3 hebben laten liggen is Black Ops II een leuke titel om weer de snelle CoD-gameplay te kunnen ervaren. Van de futuristische setting zul je in de multiplayer niet heel erg veel merken, maar de toevoeging van bijvoorbeeld EMP Grenades is gewoon tof. Er is veel keuze in het maken van je class en ook de attachments waaruit je kunt kiezen zijn niet de minste.

Noot van de redactie: We hebben gekozen voor twee verschillende reviewers voor de multiplayer en singleplayer van de game. Op deze manier krijg je ook tegelijkertijd de mening te horen van twee recensenten met beide een andere kijk op de game. De zombie-modus wordt later in een aparte special besproken.

Pluspunten

  • Leuke maps
  • Breed scala aan gadgets en attachments
  • De game is vermakelijk
  • Interessante setting
  • Talloze speelmodi en interessante nieuwe wapens en scorestreaks zoals de minigun
  • Beter en overzichtelijker systeem om je class in te delen

Minpunten

  • Pas goed speelbaar na talloze patches
  • Serverproblemen
  • Graphics zijn minder dan die van de Modern Warfare-serie

Review: Call of Duty: Black Ops II   Multiplayer review ps3


  1. ddvos Geplaatst op    1912 XP
    avatar

    ik vind de graphics juist beter dan de modern warfare serie vooral de kleuren vind echt een stuk beter dan bij mw3.

    de game zelf is ook een stuk beter dan zijn voorgangers maar ja dat is mijn mening.

  2. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @ddvos: ander kleurenpalet betekent nog niet dat de textures van veel lager kwaliteit zijn :P

  3. klapper Geplaatst op    643 XP
    avatar

    Goeie review en een goeie uitleg waarom deze beter is als MOH .
    Maar voorlopig koop ik m nog niet ;p

  4. chronic010 Geplaatst op    1212 XP
    avatar

    Ben benieuwd…maat komt zo langs, en dan gaan we eens kijken…

    ps OT…hoe is het met de mooie prijsvragen afgelopen van deze site eigenlijk? Heb nooit meer uitslagen gezien ofzo?!

  5. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @chronic010: Ben benieuwd wat je ervan vind, mocht je speelsessie achter de rug zijn dan let me know :). En oms doen we een post maar als we de prijzen veel later krijgen dan de afloop van de prijsvraag mailen we enkel en alleen de winnaars. Verdere info kun je in het Feedback-forum opvragen hierover.

  6. Floepert Geplaatst op    897 XP
    avatar

    Ben het om eerlijk te zijn niet helemaal eens met dat de graphics minder zijn dan de mw serie. De belichting is erg verbeterd, en ze hebben het wat meer kleur en iets meer detail gegeven. Niet super veel verschil maar het is wat minder grauw en grijs dan mw3. Maarja mijn mening :)

  7. Esromeron Geplaatst op    582 XP
    avatar

    Prima review, hoewel het uiteraard een mening blijft. Zo vind ik BO II nu al 100x beter/leuker dan MW3!

  8. thom430 Geplaatst op    847 XP
    avatar

    Een goede review als je het mij vraagt, de multiplayer van CoD is vermakelijk(als je eenmaal speelt, de servers zijn als gebruikelijk weer kut) maar erg overhyped, grafisch gewoon niet erg goed en biedt nul tactische diepgang .
    Goed om te zien dat PSX-sense niet mee gaat in de hype en kritisch blijft.

  9. Rico van Dussen Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Waarschijnlijk zijn de graphics klagers onder jullie gewoon vergeten de optionele graphic pack te instaleren!!
    Deze staat als optionele installatie op de gamedisc…
    En die doen zeker niet onder voor enig andere C.o.d…
    En ik en mijn teamgenoten hebben idd vlink wat afgevloekt op de avond van de release tot aan vandaag toe…
    Vastlopers,geen server,eruit gegooid worden tijdens de game, geen connectie,geen team kunnen toevoegen,enz enz…
    DEZELFDE SHIT ALL OVER AGAIN!!

  10. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @Rico van Dussen: Review is gemaakt met de texture pack installed en die pack verhelpt laadtijden geen betere graphics.

  11. Tom-Zwolle Geplaatst op    1174 XP
    avatar

    hmm beetje laag cijfer.. Ik vind het de mooiste COD ooit en als die fouten en servers goed lopen dan is het perfect!

  12. chocazz Geplaatst op    330 XP
    avatar

    Ik vind m ook mooier dan mw3.

  13. 94.227.61..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    een 7 laat mij niet lachen. stoere score

  14. Morticuz Geplaatst op    899 XP
    avatar

    Graphics 5? dat is wel heel negatief!
    Ik ben blij met deze COD! Niet de beste, maar wel zeer vermakelijk voor een lange tijd.

  15. 84.27.65..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @M4GN3T:

    Is niet zo, texture pack zorgt voor highres textures en betere laadtijden. Verder iets te politiek correcte review: het mag eigenlijk niet om CoD goed te vinden lijkt het wel..? 6.5 en 7.0 zijn te lage cijfers imo en gezien de reacties op fora. Beetje jammer dit.

  16. eljazz Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ja vind het ook de beste en de mooiste game die treyarch tot nu toe heeft gemaakt :)! Vind het ook de mooiste COD ooit kwa graphics!

  17. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @84.27.65..xxx: Ik zag niet veel verschil met het texture pack geinstalleerd eerlijk gezegd. En er staat toch in de review dat de game goed is? hoger dan een 7 is alleen veel te overdreven, het is een prima cijfer voor een prima game dus ik snap je reactie niet zo goed. Qua graphics denk ik dat veel mensen het idee hebben dat het mooier is omdat het kleurenpalet anders is. Als ik alleen MW2 en MW3 opstart en naar de textures ga kijken is het verschil enorm en is Blops 2 minder mooi. Vergelijk je het met Blops 1? Dan ja, Blops 2 is veel mooier maar dat is parels met stenen vergelijken.

  18. GlobalSoldier crew Redactie Geplaatst op    2729 XP
    avatar

    @eljazz: Mooiste CoD ooit vind ikzelf wat overdreven, ik moet eerlijk zeggen dat MW2 er mooier uit ziet (MW3 heb ik niet gespeeld, maar wellicht ziet die er beter uit). Wel moet ik toegeven dat BO2 er veel beter uitziet dan BO1 die werkelijk waar vreselijk was qua graphics.

  19. Maurie Geplaatst op    215 XP
    avatar

    Een Call of duty review door Roy Wijkstra, dat kon ook geen goed cijfer worden…

  20. moes Geplaatst op    2374 XP
    avatar

    @ddvos:

    Ik ben het zkr met je eens dat de graphics beter zijn dan mw3. ietsie beter zoals die gezichten en de muren. maar ik begrijp de reviewer ook wel waarom hij die graphics een laag cijfer heeft gegeven. het is bijna 2013 en dan krijg je dit. maja

    en het is in elk geval beter dan zijn voorganger black ops 1 want zn voorganger vond ik echt saai. wat een kut game was dat zeg. gelijk uit raam gegooid. maar het is zkr niet beter dan cod4. dat was en is nog steeds de koning der cods. dat is gewoon de codfather. dat weet jij, dat weet ik en dat weet mijn oma zelfs :P

  21. 66.90.101..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Waarom kreeg medal of honor zo’ n paupere review met slecht 3 zinnetjes aandacht over de multiplayer en Black ops2 een seperate single en een seperate multiplayer review? Ik vind dat dus echt best wel belachelijk!

  22. moes Geplaatst op    2374 XP
    avatar

    @66.90.101..xxx:

    omdat ze meer te vertellen hebben over black ops 2 denk ik? :P lijkt me logisch.

  23. sabasNL Geplaatst op    194 XP
    avatar

    Zelf vond ik de graphics best meevallen, voor mijn gevoel doet het niet onder aan MW2 en BO1, wel vind ik de presentatie veruit het beste. Een grote verbetering boven MW3, en net genoeg nieuws na MW2 en BO1 om het een leuk spel te houden.

  24. 82.72.236..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ik vond de graphics ook zwaar tegenvallen.
    Heel veel foute en blije felle kleurtjes overal met betere Anti aliasing en slechtere textures dan andere call of duty games, zorgen er bij mij voor dat het meer een cartoony look krijgt.
    Ik ben heel erg blij deze game niet te hebben gekocht! Ik ga lekker met Hitman en Far cry aan de slag.

  25. 217.122.180..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Het pluspunt “de game is vermakelijk” is wel heel niks zeggend. Dit zou je bij elke game met een voldoende kunnen plaatsten. Ik denk dat elke game developer probeert een vermakelijke game te maken.

  26. PattyS3 Geplaatst op    5257 XP
    avatar

    @84.27.65..xxx: Een 7 is een ruim voldoende/goed, sorry hoor…

    De game is ook niet een veel hogere score waard. Ik zelf geef de game een 7,5. Geen hoger cijfer omdat de graphics 5 jaar achterlopen op de huidige (high-end) games, en dat voor een miljarden franchise als CoD. Ook zijn er allemaal bugs en glitches die er uit hadden moeten zijn gehaald, want CoD draait nu al 5 jaar op hetzelfde engine, dan mag je op het allerminst toch wel verwachten dat er zo goed als geen bugs en glitches meer in zitten? Maar goed, bovendien is de gameplay ook in elke CoD bijna PRECIES hetzelfde, maar net wat anders. Er zit dan wel wat meer innovatie in Black Ops 2 t.o.v. MW3 bijvoorbeeld, maar MW3 geef ik dan ook een 6,0.

  27. 94.214.15.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @217.122.180..xxx: moet je de review lezen en niet alleen de pluspunten

  28. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @Maurie: Als er een goede Call of Duty komt komt er een goed cijfer en nogmaals, wat is er mis met een 7?

  29. Robo-Company Geplaatst op    482 XP
    avatar

    ik vind het de beste release van het jaar, voor de multiplayer dan, de singleplayer vind ik oer en oer slecht

  30. Hypoman Geplaatst op    340 XP
    avatar

    Ik word de laatste tijd steeds blijer dat ik games niet heb gekocht! Dit jaar alleen nog Hitman en Sniper Elite V2 DLC, en dan ben ik helemaal tevreden!

  31. Fllynx Geplaatst op    20 XP
    avatar

    Zie grafisch nog steeds geen verschil tussen mw1 en bo2, maar dat terzijde gameplay maakt de game niet de graphics.

  32. ddvos Geplaatst op    1912 XP
    avatar

    @moes:

    Cod 4 is inderdaad de beste die ze ooit hebben gemaakt en vooral de geapics waren erg goed voor die tijd nu nog als je het vergelijkt met bo 2. Ik denk dat ze weer met zo’ n moster game komen op de nieuwe consoles. Aangezien ze dan echt van grond af aan een hele nieuwe game moeten bouwen.

  33. rva_96 crew Redacteur Geplaatst op    1423 XP
    avatar

    Als eerlijk ben vind ik het cijfer wat te laag. De server problemen kunnen en zullen ook wel worden verholpen dus dat zou je door de vingers kunnen zien. Verder is het level deign van echt hoge kwaliteit, ik heb bij geen een level dat ik hem saai vind wat ik wel bij de andere cods heb. Maargoed zo heb iedereen zijn eigen mening en ik respecteer jullie mening :D alleen mijn gebruiks ervaring zijn gelukkig stukke beter :D

  34. Fatoeboy Geplaatst op    926 XP
    avatar

    @ddvos: +1 ik ben het helemaal met je eens

  35. GanGsterG Geplaatst op    307 XP
    avatar

    Tegenover Battlefield, killzone, halo of crysis is cod gewoon een slecht game. 65 frames is het enige betere aspect aan cod, maar qua gameplay, graphics en de single player kan die niet op tegen de concurentie.
    Is gewoon een feit dat de mnsen die cod leuk vinden vaak gewoon zuigen in bovengenoemde games, omdat het te ingewikkeld is.
    Cod zelf is een zombiemode je loopt door de map als een kip zonder kop.
    Doe dat eens bij killzone of battlefield, wens je succes geef je 10 seconden en kan je respawnen.

  36. 94.208.54..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Pff ik vind de graphics er scherp uit zien en niet allemaal van die grouwe kleuren als bij bo1

  37. 050grunn Geplaatst op    90 XP
    avatar

    Zeer goede game mooie cijfer,maar de winter maanden van 2013 is het niet van 2012,denk dat we in de winter van wel weer zoet zijn met mw4

  38. Naam… Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Camp maps. *** respawn.te veel hitmarkers voordat je kill maakt. Cijfer is wel op zn plek maar zou absoluut niet 0.1 hoger mogen.

  39. mrb80 - Banned Geplaatst op    73 XP
    avatar

    Graphics zijn schandalig slecht, lijkt wel een wii game. Wanneer je daarna uncharted of battlefield 3 speelt dan is het helemaal duidelijk.. schandalig!

  40. BosnianBoss Geplaatst op    705 XP
    avatar

    Echt een mp review moet je pas minstens 2 weken gespeeld hebben en dan pas schrijven,iedereen zeikt elke x hetzelfde en toch kopen ze de game,je weet toch onderhand wat je van een cod game kan verwachten.

  41. Flaming_Kaiser Geplaatst op    4233 XP
    avatar

    @Maurie:

    Als ik naar jou avatar kijk zal er ook niet echt een objectieve review uitkomen.

    Maar even over de review ik ben het er mee eens. Het is heel wazig ook met de texture pack geinstalleerd. Ik vind het echt lelijker dan MW3. ondanks dat ik de setting awesome vind zijn de graphics dat niet. En ik weet het 60 fps….. maar dat argument slik ik niet meer. En de aim assist die je gelukkig kan uitzetten is erg overdreven. Ik ben geen goede fps speler maar met BF3 had je nog de middenweg zodat je wel wat assist kreeg maar dat je toch ook moest oefenen. Ik had beter mijn geld kunnen stoppen in de GOTY van BF3. Maar dat is persoonlijk.

    Stomme vraag misschien maar kan je ook bijvoorbeeld 45 fps krijgen of zorgt dat voor een slechte kijk/speel ervaring?

    Maar afgezien van alle negativiteit er is wel veel keuze.

  42. Naam… Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Tja elk jaar weer dezelfde problemen…. Maak dan voor de verandering eens een nieuw spel ipv copy/paste te doen elk jaar weer.

  43. Maurie Geplaatst op    215 XP
    avatar

    @Flaming_Kaiser:
    Daar heb je misschien gelijk in, maar een 8 vind ik het sowieso.

    – Ik erger me niet aan “slechte graphics” een 5… zo slecht is het ook weer niet!
    – De CoD gameplay vind ik top. al is deze wel erg wennen.
    – Connectie problemen is erg vervelend maar geduld is een schone zaak, het komt echt allemaal goed.
    – Ik vind dat er best veel vooruitgang in deze game zit.
    – Ik vind wel sommige ingame multiplayer geluiden erg overdreven.
    – En ik vind de menu’s niet meer zo overzichtelijk. challenges etc.

    @M4GN3T:
    Iedereen weet dat jij geen CoD fan bent. dat laat je zelfs nog weten in je artikelen en nieuwsberichen…

  44. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @Maurie: Hoezo geen fan? Mijn meest gespeelde games zijn CoD2, MW1, MW2 en GTA IV. Ik heb jaren Call of Duty vele uren per dag gespeeld en het was me all-time favoriete franchise. Ga nou niet doen alsof het aan mij ligt dat deze game een lager cijfer heeft gekregen dan de vorige CoD’s, de schuld ligt bij Activision. Waarschijnlijk speel je nog maar een paar jaar Call of Duty net als alle andere 12 jarige kids die de nieuwe CoDs verdedigen en beschuldig je mij daarom op deze manier van het niet goed recenseren van een game.

  45. DarkChaos Geplaatst op    279 XP
    avatar

    Ik snap niet hoe de nieuwere CoD’s (6,7,8 9) beter vinden dan de oude. Oude CoD’s modding community, dedicated servers (die ook gratis zelf op te zetten zijn), gratis map packs, goede ondersteuning, maar wat ik toch wel het meest mis aan de oude CoD tijd is het ontbreken van schreeuwende kinderen die je uitschelden voor cheater als je een leuke killstreak hebt. Bij de oudere CoD had je je vaste servers waar je je tegenstanders kende en zij jou.

  46. 94.214.15.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @DarkChaos: touche

  47. moes Geplaatst op    2374 XP
    avatar

    @ddvos:

    ik hoop dat respawn entertainment(studio van de uitvinders van cod, jason west en die spaghetti vreter zampella ofzo eindelijk een game gaan aankondigen voor de next gen. want serieus, die gasten zijn echte geboren leiders. die zijn creatief en hebben talent. ik wil een nieuwe IP van hun zien die net zo vet was als cod4 maar dan nog mooier. toen zij weggingen, geen innovatie meer in de cod reeks. de key zit nog bij hun.

  48. 213.46.116.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    de enige reden dat iedereen cod4 zo goed vind is vanwege de nostalgia en dat het bij veel mensen hun eerste cod was. zelfde reden dat iedereen de N64 zo goed vindt. maar ga maar eens mw1 spelen en je zult zien dat het pas echt verouderd is.

  49. 213.46.116.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    kijk maar eens naar nacht der untoten en kijk nu eens naar zombies tranzit of moon en je zult zien hoe ver zombie mode is ontwikkeld en vooruit gegaan sinds het begin. iedere keer komen er nieuwe perks nieuwe wonder wapens nieuwe traps en ideeen bij. en dan komen mensen nog zeuren dat er geen innovatie is in cod. iedereen zoekt gewoon verkeerd. alle innovatie is in zombies. zombies is echt map na map steeds groter, uitgebreider en unieker geworden per map.

  50. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @213.46.116.xxx: dit gaat over de multiplayer niet de zombies :P Zombies behandelen we apart in een special.

  51. 80.57.2..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Heb vandaag Black Ops 2 besteld en morgen in huis maar twijfel als ik hem terug zal sturen of niet als ik het hier zo lees.. :/

  52. Sensu crew Redacteur Geplaatst op    1487 XP
    avatar

    @Maurie: Hoe verklaar je mijn cijfer voor de SP dan? Ik doe niets anders dan CoD :p

  53. chronic010 Geplaatst op    1212 XP
    avatar

    @M4GN3T: Al met al heb ik mij weer kostelijk vermaakt met een paar uurtjes COD. Ik vind het cijfer volkomen terecht. De SP speelde even leuk, tot ik een freeze kreeg, dus weer een patch nodig. Daarna even zombies gedaan, dit is mijn ding niet, en vond de graphics om te janken. Daarna nog even de MP gedaan, en ja, dit is gewoon weer COD. Het speelt heerlijk, vind de nieuwe gadgets enzo ook leuk. Maar het goede en slechte is….het blijft wel COD. Je kan het zo makkelijk even oppakken en even lekker knallen…..blijf twijfelen of ik hem nog even tussendoor haal, of toch op Farcry 3 wacht…..

    PS: blijkbaar een hoop goede leerlingen en studenten hier, als je een 7 al te weinig vind, moeten jullie vast wel alleen maar 8-en of hoger op je rapport hebben kinders!!

  54. 82.170.12..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    @M@GNET Erg goede review!
    Je gaat niet mee in de hype rond CoD.
    Zelf zou ik het een 7.5 geven maar dat is mijn mening. :)

  55. Scholtenbrau Geplaatst op    442 XP
    avatar

    @Naam…: Volledig met je eens. (zowel je eerste als tweede comment)

  56. Naam… Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    mensen die mw2 veel mooier vinden hebben waarschijnlijk al een hele lange tijd die game niet meer gespeelt.

    Voor de gein eens een half uurtje bo2 spelen en puur letten op graphics details kleur en texture.

    Dan mw2 opstarten….

    Mooie review… Net cijfer… wetende dat wanneer de servers het goed doen en we een aantal patches verder zijn de game waarschijnlijk een iets hoger cijfer zal krijgen omdat dan de algehele belevenis vele malen hoger ligt.

    Eigenlijk hoort een game vanaf release gewoon goed te lopen dus terrecht dat t zwaar mee telt nu.

    Ik vermaak me tussen de errors freezes en host migrations door iets minder en wacht dan ook liever even tot deze verbeters zijn.

  57. ddvos Geplaatst op    1912 XP
    avatar

    @moes:

    Volgens mij hebben hun ooit wel eens gezegd dat ze een nieuwe shooter gaan maken. Maar ja dan heb je geld nodig veel geld en dan zullen ze denk ik toch bij activision moet solliciteren.

  58. Sir. Nigell Geplaatst op    856 XP
    avatar

    Goede Review! het cijfer 7 is wel terecht denk ik. al ervaar ik ook dat de graphics beter zijn dan de MW series, misschien is dat niet zo, maar zo ervaar ik het wel :) (PS3)

  59. 87.195.247..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Ik vind dat Modern Warfare er veel lelijker uitziet. Alle mappen zien er hetzelfde uit, terwijl Black Ops 2 heel gevarieerd is en veel meer kleuren gebruikt. Kunnen die textures wel minder mooi zijn, ze zijn tenminste niet allemaal in dezelfde kleur. Daarnaast vind ik de belichting een stuk beter dan in de MW serie.

  60. Sir. Nigell Geplaatst op    856 XP
    avatar

    @GanGsterG: mee eens +1

  61. Sir. Nigell Geplaatst op    856 XP
    avatar

    @M4GN3T: wanneer komt de zombies special? benieuwd naar :)

  62. Klart Geplaatst op    375 XP
    avatar

    Goede review. Scores zoals 93/100 van IGN zijn gewoon pure hype.

    CoD is best een leuke game, maar een absolute topper en werkelijk het beste van het beste? Nooit.

  63. The Six Path Of Pain Geplaatst op    148 XP
    avatar

    Mooie review, binnenkort even de game halen voor de SP.

  64. bliksum Geplaatst op    378 XP
    avatar

    eigenlijk kun je het zo bekijken Call Of Duty Black Ops2 Is net zo goed als Moh War. bijna de zelfde foute heeft de bijde game’s.

  65. Hypoman Geplaatst op    340 XP
    avatar

    @Naam…:

    Ik vind het juist prima dat je hier je mening geeft! Het neemt het alleen niet weg dat het niks uitmaakt op welke console je hem speelt. Het is gewoon een slechte game! (Ik heb beide consoles trouwens) Op de ps2 zag elke game er minder uit dan op de Xbox en dat heeft me nooit gestoord! Sorry, maar ik denk nog steeds dat fanboys nog steeds onzekere mensen zijn die twijfelen over hun keuze van console. Het blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur maar ik vind beide voor- en nadelen hebben.

  66. Naam… Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Hypoman

    Mijn voorkeur is en zal altijd ps3 blijven. Gfx doen mij ook vrij weinig.

    En in de tijd van ps2 en xbox was het logisch dat xbox betere gfx had omdat die later op de markt is gekomen en krachtiger was dan de ps2 toen der tijd.

    Maar bij ps3 is het juist tegenover gestelse kwa hardware en nog presteert die slechter dan zijn iets minder krachtige concurrent x360.

    In het geval van bops2 maakt het wel degelijk uit op welke console je hem speelt, omdat die simpelweg niet lekker draait( voorlopig ) hoewel dat niet zo zou mogen zijn.

    En ik ben alles behalve een fanboy want k durf mijn hand in de vuur te steken dat ik wel degelijk als een van zo niet de meeste heb uitgegeven aan de ps3.maar dat doet er niet toe, wT k wil zeggen is, dat die simpel weg niet lekker is geprogrammeerd op onze zwarte parel. En het ligt ook niet aan ps3 maar aan de ontwikkelaar(s)

  67. moes Geplaatst op    2374 XP
    avatar

    @ddvos:

    ooooh maak je geen zorgen. geld is geen probleem voor ze. ze hebben EA achter hun rug. een dikke fuck joe voor activision dus haha. you fuck with us, we fuck with you. ik hoop echt dat ze aankomende E3 hun game gaan aankondigen of misschien wat gaan laten zien. Ik verwacht echt een kwaliteitsgame van ze. Ik bedoel: het is vince zampella en jason west for god’s sake :S

    bovendien bestaat grootste gedeelte van het team uit de makers van Medal of Honor 1. ik ben zeeeeeeeeeerrrrrrr optimistisch :D

  68. 217.121.202..xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Jullie mensen van de review moeten het eens spelen op een echte tv en niet op een ouderwetse beeldbuis!
    Graphics een 5 ? Laat me niet lachen !
    Doe je ogen open en kijk eens naar het beeld als je niet ligt te campen.
    Als je het aan 100 mensen vraagt zullen echt 99 mensen een dike voldoende voor de grapchics geven.
    Jullie zijn dus die 1 die dat niet doen.
    Schaam je voor dat cijfer van de graphics !

  69. 85.158.138.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Graphics een 5? Ik vind de cartoon look op de lijntjes juist een toevoeging. Hierdoor ziet het er juist scherper uit. Kleuren pallet is gewoon heel erg breed. Licht/schaduw effecten zijn veel natuurlijker.

  70. SunKillMoon Geplaatst op    56 XP
    avatar

    LOL. Jullie moeten écht blind zijn als jullie deze game mooi vinden. De Modern Warfare series zien en zagen er altijd beter uit vind ik.

  71. ChristiaanvdG Geplaatst op    926 XP
    avatar

    waar kan je downloaden dat je geen slechte verbinding heb enzo ?

  72. Hypoman Geplaatst op    340 XP
    avatar

    @Naam…:

    Helemaal mee eens. De ontwikkelaars hebben een zware dobber aan de PS3. Ik hoop dan ook dat Sony dit eens goed voor ogen houd bij de volgende generatie en het ontwikkelen een stuk eenvoudiger maakt. Het blijft voor mij wel staan dat de COD franchise in het geheel uitgemolken is en een soort slechte hollywood, Steven Segal achtige, red de wereld in je eentje, flamoes-game is geworden.

  73. Vechtersbaas Geplaatst op    175 XP
    avatar

    @GanGsterG: meeste mensen die COD spelen zijn niet voor niks 12 eh

  74. Vechtersbaas Geplaatst op    175 XP
    avatar

    @Maurie: ouder dan JIJ, leer eerst Nederlands voordat je stoer gaat lopen doen

  75. GanGsterG Geplaatst op    307 XP
    avatar

    @vechtersbaas ja oke hahahahahah, maar je hebt er ook genoeg van rond de 20.

  76. M4GN3T crew Management Geplaatst op    4501 XP
    avatar

    @Maurie: Je probeert mij zonder enig valide argument meerdere keren de grond in te boren en vervolgens noem je me ook nog onprofessioneel? Ga lekker ergens anders lopen trollen. Ik ben niet te beroerd om uitleg te geven of een discussie te voeren maar als je daar niet toe in staat bent, reageer dan niet.

  77. Maurie Geplaatst op    215 XP
    avatar

    @M4GN3T:
    Ik trol in mijn ogen helemaal niet.
    Ik ben het gewoon niet eens met jouw mening.
    En als iemand jou daarop wijst, zeg je ook nog rustig dat jij je mening ook mag zeggen. terwijl je onafhankelijk hoort te zijn. en je mening kunt geven in het forum of bij reacties.

  78. 83.128.94.xxx Anoniem - Geplaatst op   
    avatar

    Eindelijk een site die een echt goede review van cod geeft
    En ik snap niet wat er mis is met een 7 hadden/hebben jullie alleen maar 9/10 op je rapport staan


boxshot

Releasedatum:
13-11-2012
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:
Treyarch
The Evil Within samengevat in een film van twee uur
28 november om 12:41
Prachtige nieuwe beelden van Project CARS verschenen
28 november om 12:00
Ni-no-Kuni ontwikkelaar gaat op de E3 in 2015 een nieuwe PS4 game aankondigen
28 november om 11:14
Pak je voordeel met de Black Friday deals in de PlayStation Store
28 november om 10:32
Nieuwe trailer verschenen van knotsgekke shooter Loadout: Enter the Kroad
28 november om 9:45
PSX-Sense is onderdeel van Rootbeat© 2008 - 2014 Alle rechten voorbehouden