http://playsense.nl/images/file/img_50eae49d228bf.jpg

Fabrikanten lijken ondanks de slechte verkoopcijfers van de PS Vita nog altijd geinteresseerd in de handheld markt. Zo ook Nvidia, die zelfs besloten heeft de console markt officieel te gaan betreden met Project Shield. Deze gloednieuwe handheld bestaat uit een 5″ Retina-scherm en heeft aan de achterkant een HDMI-aansluiting die ervoor zorgt dat je hem aan kunt sluiten op je televisie. Dit hoeft alleen niet perse met een kabel, dit kan ook draadloos, daarvoor verbind je een ontvanger aan je televisie.

De handheld is voorzien van Android 4.0 zonder enige aanpassing, je krijgt dus een kale Android, precies zoals veel mensen dit vaak ook willen. Weinig mensen zitten immers te wachten op de toegevoegde onzin van van fabrikanten als Samsung, die talloze dingen modificeren zonder dat het de gebruiker ten goede komt. Wat Nvidia wel toegevoegd heeft aan Android is de TegraZone. Dit is een apart onderdeel waar je geoptimaliseerde Android-games voor de Shield kunt vinden, handig dus.

Nvidia liet de handheld zien tijdens de CES in Las Vegas tot verrassing van velen. De handheld kent ook nog eens een USB-poort en de batterij gaat zo’n 5 tot 10 uur mee met gamen en 24 uur mee als je video’s gaat kijken. Ook zitten er uiterst krachtige speakers in als we Nvidia mogen geloven, geen blikgeluid dus.

http://playsense.nl/images/file/img_50eae5dd6b08a.jpg

Met de Shield zal het ook mogelijk zijn om PC-games te streamen naar de handheld. Als je dus een PC hebt met een Nvidia GTX-videokaart aan boord kun je games rechtstreeks naar de handheld streamen. Welke game het ook is, hij draait op je PC en streamt gewoon het beeld naar je handheld. Dit betekent dus dat je niet perse achter je PC hoeft te zitten wanneer je Skyrim, GTA, Hitman of wat dan ook aan het spelen bent. De GeForce kaart in de PC rendert de beelden en stuurt dat draadloos door naar de shield. Hiermee is Nvidia na Nintendo het tweede bedrijf dat Remote Play succesvol weet te implementeren, dat terwijl Sony nog altijd achterblijft.

Met streaming naar de handheld is de bibliotheek met keuze aan games eigenlijk enorm en kun je spelen wat je maar wilt. Het kan zelfs ook nog op een andere manier, namelijk dat je de games naar de TV streamt vanaf je PC en bestuurd met de Shield. Interessante ontwikkeling, maar uiteraard moeten we dit eerst allemaal zien voordat we daadwerkelijk er blij van worden.

De PS Vita krijgt met de Shield dus wellicht hevige concurrentie, hoe zwaar dit alleen weegt is afhankelijk van de prijs van de Shield, die is namelijk nog onbekend.

Video’s van de handheld