http://playsense.nl/images/file/img_50eb7e3988c85.jpg

Sony gaat een ‘Store’ openen vol met Ultra HD-content voor diegene die in het bezit zijn van een 4K-televisie. De eerste Sony televisies met 4K zullen deze lente te koop moeten zijn in de respectievelijke maten van 55″ en 65″, prijzen ervan zijn alleen nog onbekend. Om 4K nog meer kans van slagen te geven of eigenlijk aantrekkelijker te maken, want slagen zal het vrijwel zeker, komen ze met een distributie netwerk.

Dit netwerk gaat ervoor zorgen dat je originele films en nieuwe films kunt bekijken in een hogere bitrate met 4K-resolutie. Ook zullen er Blu-rays uitkomen die “mastered in 4K” zijn welke bewerkt zijn en upgescaled zijn naar 4K. De eerste films die deze Blu-ray’s krijgen zijn The Amazing Spiderman, The Karate Kid en Taxi Driver.

Volgens Sony’s CEO Kaz Hirai is 4K niet de toekomst maar het heden, iets wat ons doet vermoeden dat de PS4 vrijwel zeker deze resolutie gaat ondersteunen. Wie van jullie ziet zichzelf al Gran Turismo 6 spelen in 4K? Of wacht je toch liever tot de TV’s veel betaalbaarder zijn?