Sony heeft tot op heden altijd aangegeven dat de verkopen van de PlayStation Vita volgens verwachting verliep. Iets wat ietwat ongeloofwaardig klonk, aangezien de handheld nu niet bepaald als warme broodjes verkoopt. Eind vorig jaar verschenen een aantal grote games, maar een gedeelte hiervan wist enorm teleur te stellen en met name Call of Duty: Black Ops Declassified. Reden genoeg om nog eens aan Sony te vragen hoe het ervoor staat.

Momenteel is in Las Vegas de CES aan de gang en na de persconferentie van Sony gisterennacht sprak The Wallstreet Journal met Kaz Hirai over diverse Sony producten, waaronder de Vita. Hirai gaf hierbij aan dat de Vita qua verkopen aan het laagste van hun (Sony) verwachtingen zit.

Hier bleef het niet bij, want Hirai blijft positief en zei hier achteraan dat de langere termijn belangrijk is. Bovendien ziet Sony de lancering van de handheld en de daaropvolgende maanden (1.8 miljoen verkochte exemplaren bij mei 2012) als een goede start. Laten we hopen dat 2013 een beter jaar voor de handheld zal worden en over een jaar zal deze vraag ongetwijfeld nog een keer aan Hirai gesteld worden met dan hopelijk een positiever antwoord.

“I would say it’s at the low end of what we expected,”

“Long-term is what is important,”