Naast dat je volwaardige games en PSN games kunt aanschaffen voor de PlayStation Vita verschijnen er zo nu en dan kleine apps die je gratis kunt downloaden. Wake-up Club is de volgende gratis applicatie dat volgende week zal verschijnen in de Amerikaanse PlayStation Store en een korte omschrijving is domweg dat het een wekker is. Nu is een wekker op zich niet echt bijzonder, meer en standaard feature als je het ons vraagt, maar Sony zou Sony niet zijn als ze er een leuk concept omheen gemaakt hebben.

In deze app kun je vanzelfsprekend de wekker instellen en dit persoonlijk maken door een eigen alarmtoon in te te stellen, een eigen achtergrond en meer. Het geinige van deze app is dat deze in totaal 12 PlayStation Vita’s die de wekker op hetzelfde moment hebben ingesteld in één club gooit (vandaar de naam). Zodra het tijd is voor de wekker om af te gaan zal je avatar gaan stuiteren op je Vita startscherm.

Tijdens het stuiteren dien je op je avatar te drukken en hierdoor weten andere ‘spelers’ dat je wakker bent. Als je wakker bent zul je vervolgens in een clubruimte terechtkomen waar je de andere spelers ziet die zowel wakker zijn als nog slapen. De slapende spelers kun je vervolgens op je scherm aanraken, zodat je bij de persoon in kwestie op het scherm verschijnt met je avatar. Dit werkt andersom ook als je bij de wekker op ‘snooze’ drukt.

Verder kun je via de app kennismaken met andere gebruikers en statistieken bekijken, zoals hoe vaak je binnen een paar minuten iemand hebt wakker weten te maken, hoelang het je meestal kost om iemand wakker te maken en meer.

De app zal volgende week in de Amerikaanse PlayStation Store verschijnen. Over een Europese release is nog niet gesproken, maar we verwachten dat deze ook hier zal verschijnen.