Het was september 2010 en na het lange wachten kwam eindelijk de PlayStation Move op de markt. Met deze nieuwe accessoire zou het gamen op de PS3 naar een geheel nieuw niveau worden gebracht en dit is Sony aardig gelukt met ruim 15 miljoen verkopen tot nu toe.

Omdat het alweer 2,5 jaar geleden is sinds de PS Move op de markt kwam, is het volgens Sony wel weer tijd voor een geüpgradede versie van dit apparaatje. Tenminste, zo blijkt uit een patent die is aangevraagd door Sony, waarin enkele afbeeldingen zijn gevonden van een geheel nieuw design voor de PS Move.

Hierboven kan je het nieuwe design zien van de PS Move. Het design bevat een nieuw hendeltje en ook de interface van de knoppen is gebruiksvriendelijker gemaakt. Verder is het strakke design van de huidige PS Move verdwenen en krijgen we een wat meer gebochelde versie die dus ook voor een betere besturing en grip zorgt.

Uit een tweede afbeelding die verscheen in het patent – te zien hierboven – ziet het er naar uit dat het ook mogelijk zal zijn om de PS Move controller aan je enkels vast te maken om bijvoorbeeld te gaan voetballen. Gaat het jouw ook lukken om een omhaal uit te voeren voor je televisie?

Of deze PS Move ook nog uit zal komen voor de PS3 weten we niet, maar de kans is ook aannemelijk dat dit nieuwe design wordt gebruikt voor een eventuele PS Move op de PS4. We wachten geduldig af, maar wij horen natuurlijk graag jullie mening over het nieuwe design in de reacties hieronder!