Het universum van Bungie’s Destiny zal op de GDC 2013 onthuld worden


Bungie is groot geworden met de Halo franchise, maar al sinds enkele jaren zijn ze bezig met iets totaal nieuws dat de naam Destiny draagt. Deze game zal uitgegeven worden door Activision en op wat geruchten en screenshots na weten we nagenoeg niets van deze titel. Nu na enkele jaren van zwijgen zal de stilte doorbroken worden via een conferentie op de Game Developers Conference 2013 eind maart.

Schrijver en design director Joe Staten zal samen met art director Christopher Barrett tijdens de GDC een conferentie houden waarin ze het gaan hebben over het maken van een fictief universum, hetzelfde universum dat ze in het nog te onthullen Destiny gebruiken. De omschrijving van de conferentie is als volgt:

“Two decades of success in the gaming industry is no small feat, but after ten years of Halo, Bungie found themselves faced with a tremendous challenge: to build a whole new world, filled with even more amazing mysteries, places, creatures, and opportunities for player investment,”

“Attendees will walk away with key insights into Bungie’s battle-tested design process. They’ll get a glimpse of the brave new world that has been built, a place where the next ten years of great Bungie adventures will unfold.”

Destiny is in feite een franchise dat in 2013 nog moet beginnen met de release van de eerste game. Officieel zijn platformen nog niet aangekondigd, maar het valt te verwachten dat de eerste game in ieder geval nog op de huidige generatie consoles zal verschijnen. Nadien zullen er om de twee jaar uitbreidingen verschijnen in de vorm van pakketten en wellicht ook nieuwe games. Als er wat interessants uit de conferentie naar voren komt, dan zul je het hier vanzelfsprekend lezen.

Gespeeld: Destiny: Rise of Iron
Gepubliceerd op 28 Aug, 2016 om 15:00
Bekijk hier multiplayer gameplay van Destiny: Rise of Iron
Gepubliceerd op 25 Aug, 2016 om 11:20
14 nieuwe wapens voor Destiny: The Rise of Iron
Gepubliceerd op 21 Aug, 2016 om 12:27
Bungie toont gave beelden van Rise of Iron in nieuwe ViDoc van Destiny
Gepubliceerd op 17 Aug, 2016 om 07:31
  1. Anoniem -   
    84.106.103..xxx's avatar

    Vet! Ben blij dat ze multiplatform zijn gegaan, maar hun nieuwe IP’s blijven toch weer 1 jaar exclusief voor ms volgens het gelekte contract van Activision.