Voordat er weer een hele discussie losbreekt over hoe weinig echte goede games er tegenwoordig voor de PlayStation Vita op de markt verschijnen – en zeker in het westen – laten we eerst even kijken naar de nabije toekomst. Met games als Soul Sacrifice, Persona 4: Golden en Killzone Mercenary op de loer voor dit jaar heeft Sony een Royal Flush in handen.

Natuurlijk wil Sony een goede toekomst voor haar jongste handheld vaststellen en dit gaan ze doen door standaard een demo cartridge bij de aankoop van een PS Vita te leveren in Japan. Op de cartridge vind je onder andere een demo van de hoop van 2013: Soul Sacrifice. Tevens zijn er demovideo’s op te vinden van games als Uncharted: Golden Abyss en Gravity Rush.

Het is een slimme zet, want zo wordt toch de interesse van de consument gewekt en kunnen ze direct iets spelen na aanschaf, al is het een demo. Sterker nog, hiervoor is geen memorycard nodig, hoewel de meeste (Europese) PlayStation Vita pakketten ondertussen gepaard gaan met een memory card van 4GB.

Of Sony ook een soortgelijke actie gaat doorvoeren in Europa is nog onduidelijk, maar het lijkt ons geen onverstandige keuze mocht dat gebeuren. Wij houden het voor je in de gaten en wanneer hierover meer bekend wordt, lees je dat natuurlijk hier.