Toen er voor het eerst geruchten en details opdoken van de nieuwe PlayStation droeg het ‘project’ de naam Orbis. Sindsdien wordt de nieuwe PlayStation zowel Orbis als PS4 genoemd, want beide opties zijn mogelijk. Sony stapte immers af van het nummerieke door de PlayStation Portable opvolger Vita te noemen en niet PlayStation Portable 2. Een daadwerkelijke naam voor de opvolger van de PlayStation 3 is nog afwachten, maar de kans is zeer groot dat het gewoon PlayStation 4 zal zijn.

Als je de website http://us.playstation.com/ps4/ bezoekt, dan zul je automatisch doorgestuurd worden naar de gewone PlayStation website merkt TSA op. Vul je achter .com /ps5 of /orbis in, dan krijg je een 404 error. Goed, het is slechts een redirect, maar het is opvallend dat /ps4 wel werkt en /orbis niet.

Een ander interessant detail is dat als je /vita invoert de site je doorstuurt naar de officiële PlayStation Vita website, wat aangeeft dat dergelijke aanvullingen op de URL een doel hebben. Keerzijde is wel dat de 4 in Japan een niet erg geliefd getal is vanwege bijgeloof. 4 wordt soms uitgesproken als ‘shi’ en dat is ook het woord voor de dood en tja… PlayStation Dood is nu niet echt een hele fijne naam.

Wat het ook gaat worden, PlayStation 4 lijkt vooralsnog het meest voor de hand liggende en de naam Orbis zal ongetwijfeld dienst doen als projectnaam.