http://playsense.nl/images/file/img_510b0369a80bf.jpg

Sony heeft zojuist meerdere grote media uitgenodigd voor een persconferentie met betrekking tot Sony PlayStation. De uitnodiging vraagt journalisten de toekomst van PlayStation te bekijken, of zoals ze het mooi zelf zeggen “see the future”. De speculaties zijn de laatste tijd ook hier op PSX-Sense behoorlijk aanwezig tussen het dagelijks nieuwsaanbod en het lijkt erop dat een flink aantal geruchten en voorspellingen waar blijken te zijn.

Er zijn goede aanwijzingen dat Sony inderdaad al op 20 februari de PS4 gaat aankondigen en gaat laten zien en dat we tijdens de E3 pas echt weggeblazen zullen worden met alle games en features. Uiteraard is het niet mogelijk om met de volle 100% zekerheid te beweren dat het hier om de PS4 gaat, maar het lijkt ons sterk als men enkel een line-up gaat tonen voor de PS3/PS Vita. Helemaal als we zien met hoeveel bombarie deze persconferentie aangekondigd wordt en hoe ze het noemen “see the future”, we zijn daarom bijna wel zeker, dit wordt de PS4 onthulling.

Verder is er ook nog een speciale website online gegaan, waar je je kunt aanmelden. Na aanmelding gebeurt er verder niets, dan behalve de melding dat je aangemeld bent. Dit alles wijst naar 20 februari en op deze dag zal er in New York City, Verenigde Staten, een evenement gehouden worden.

Uiteraard zijn dit zoals gewoonlijk weer geweldige tijden, het is namelijk weer dat moment waar we kennis gaan maken met de nieuwe generatie. Helemaal als we kijken naar het feit dat dit soort aankondigingen eigenlijk maar eens per 8/9 jaar voorkomen, nieuwe consoles liggen immers niet om het jaar in de schappen. Opvallend is overigens dat ze Microsoft voor zijn, die vorige keer met de Xbox 360 eerder was dan Sony.

http://playsense.nl/images/file/img_510b090c33595.jpg

De onthulling van de PlayStation 3 is alweer een flinke poos geleden, dit werd namelijk gedaan tijdens de E3 in Los Angeles van 2005. Toen kondigde men vol trots de opvolger aan van de PlayStation 2, de console die alleen vertoond werd is later nog flink veranderd. Zo werd er in de eerste instantie een zilveren PS3 met de beruchte ‘boomerang’ controller getoond, uiteindelijk is dit enkel een zwarte geworden met een normale controller.

Na de onthulling van de PlayStation 3 was het alleen niet mogelijk om kort erna naar de winkel te rennen om er eentje aan te schaffen, dit duurde nog een dik jaar. Op 11 november 2006 lag de PS3 uiteindelijk in de winkels in Japan, 17 november 2006 in Noord-Amerika en uiteindelijk op 23 maart 2007 in Europa. Sony wist uiteindelijk meer dan 70 miljoen PS3’s te verkopen.

Hoe het met de PlayStation 4 zal gaan is natuurlijk voor nu nog allesbehalve duidelijk. Als we alleen rationeel en logisch nadenken zal dit vlak voor de kerst zijn of pas begin volgend jaar. Uiteraard zal een launch voor kerst voor zowel ons als Sony de ideale zet zijn, maar zeker weten doen we dit natuurlijk niet. Wat betreft concurrent Microsoft, deze zien we eigenlijk pas de Xbox onthullen tijdens de E3 met ook een verkoopdatum richting eind dit jaar, begin volgend jaar.

Bij de uitnodiging voor de persconferentie behoort overigens ook nog onderstaande teaser, het is alleen maar net wat je hierin ziet. Sommige mensen beweren dat de rechthoeken van een apparaat zijn, mogelijk de PS4, terwijl het ook gewoon de PlayStation-iconen zelf kunnen zijn.