http://playsense.nl/images/file/img_5113bb035ca23.jpg

Het derde kwartaal van Sony was een heftige periode als we naar de cijfers kijken, die vandaag bekend zijn gemaakt. Zo heeft de gamesdivisie van Sony te maken gehad met maar liefst 15.1% minder in verkopen wat zorgt voor een inkomen die 86.4% lager is dan het jaar ervoor. Het financiele derde kwartaal loopt tot en met 31 december en de verkopen hebben te maken gehad met een verlaging van ¥316.1 miljard in 2011 tot een inkomen van ¥268.5 miljard in 2012.

Sony wijt het financiele probleem aan de lagere verkopen van de PS3 en PSP maar de dip zou voornamelijk erger zijn vanwege de PS Vita launch in 2011, die zorgde voor een iets groter inkomen destijds. De kosten zijn dan wel weer lager uitgevallen, van ¥29.2 miljard naar ¥4.6 miljard. Dat is ongeveer 53 miljoen Amerikaanse dollar aan kosten minder.

Sony’s grote dag zit er natuurlijk aan te komen op 20 februari en de introductie van een nieuwe console en nieuwe games zouden de sales enorm moeten helpen. Het blijft alleen lastig wat betreft de PS Vita, die nog altijd niet echt zijn plek heeft weten te vinden.

De games divisie is overigens niet het enige die omlaag is gegaan, volgens Sony heeft elke divisie te maken gehad met een lager inkomen, hierbij horen dus ook TV’s, mobiele telefoons, camera’s etc.

Puur omdat de sales van 2012 minder waren ten opzichte van 2011 betekent overigens niet dat het slecht gaat met Sony als bedrijf. Je hebt immers goede jaren en iets mindere jaren en 2012 was er ongetwijfeld eentje die iets minder was. Laten we hopen dat Sony dit weet te herstellen met 2013 en natuurlijk ook 2014.

“In the game business, Sony is working to expand sales and operating income through the introduction of an attractive software lineup and through offering game software on mobile devices, including smartphones and tablets.”