De afgelopen dagen hebben veel uitgevers kun kwartaalcijfers in een vergadering met aandeelhouders doorgenomen en zo ook Activision. Het meest interessante van dergelijke vergaderingen is dat ook verwachtingen en planningen vaak worden medegedeeld en dat gebeurde ook omtrent de Call of Duty franchise. Activision bevestigde namelijk – wat een verrassing – dat er ook dit jaar weer een nieuwe Call of Duty zal gaan verschijnen.

De Call of Duty franchise blijft de grens van innovatie verleggen en we verwachten dat de nieuwe Call of Duty dit ook zal gaan doen. Nee, dat is niet mijn uitspraak, maar die van Activision. Een standaard praatje inmiddels, maar hieraan werd toegevoegd dat er een nieuwe in de maak is die nog dit jaar moet gaan verschijnen. Het plan is om de game uit te brengen in Q4 (kwartaal 4) van 2013. Het najaar dus, zoals gewoonlijk.

“The Call of Duty franchise continues to set the bar for innovation and we expect a new Call of Duty game in development for 2013 to raise that bar even higher,”