Assassin’s Creed is nu enkele jaren een jaarlijks terugkerende franchise met Assassin’s Creed III als laatste release. Het mag dan ook niet echt een verrassing zijn dat er ook voor dit jaar weer een nieuwe gepland staat. Hoewel dit jaar… Ubisoft liet aan de aandeelhouders weten dat ze een nieuw deel voor het fiscale jaar 2014 gepland hebben staan en dat loopt nog tot 31 maart 2014.

Wanneer de nieuwe Assassin’s Creed komt is koffiedik kijken. Normaal gesproken zouden we eind 2013 zeggen, maar met de next-gen op komst kan het zomaar zijn dat het nieuwe deel in de maak is voor de volgende generatie.

Naast het bericht dat er een nieuwe komt hebben we ook wat details, al is het behoorlijk globaal. De game zal een nieuwe setting bevatten die zich in een andere tijd afspeelt dan de voorgaande delen. Ook zul je met een nieuw personage aan de slag gaan en Ubisoft gaf als laatste aan dat de nieuwe Assassin’s Creed weer een grote stap vooruit zal zijn voor de franchise. Dit is mede dankzij het feit dat Ubisoft meerdere teams op de franchise zet.

“We are delighted and proud to announce today that in financial year ’14, we will introduce an all-new Assassin’s Creed hero, within an all new team and time period,”

“We expect it to be another major leap forward for the franchise.”