http://playsense.nl/images/file/img_5115364a42cd6.jpg

Engadget komt vandaag met het gerucht dat de PS4 niet draait om nog betere specificaties en prestaties, maar dat het zijn charme juist moet hebben van nieuwe manieren om te gamen. Volgens Engadget zou de PS4 meer een home entertainment hub worden en zal het nieuwe manieren gaan bieden om games te spelen, iets waar Nintendo ook mee bezig is.

Zo zou de PS4 de ‘nerve center’ van de huiskamer worden met de mogelijkheid om te communiceren en verbinden met mobiele apparaten. Mocht dit waar zijn dan kan het zomaar zijn dat de PS4 helemaal niet zulke geweldige specificaties gaat krijgen, maar juist hetzelfde als de Wii U gaat doen. De Wii U is qua hardware niet zo heel bijzonder, maar biedt juist andere en nieuwe innovatieve manieren om games te spelen.

Als wij alleen een beetje ons publiek kennen en hoe menig PlayStation-fan hier tegenaan kijkt kunnen we alvast wel stellen dat dit niet is wat gamers willen. De hardcore gamer wil juist betere graphics, stabielere framerates, grootsere games en niet 100 accessoires oppakken om een game te kunnen spelen. Wonderbook, PlayStation Move, PlayStation Eye, PlayStation SharpShooter…daar zitten weinig mensen op te wachten.

Uiteraard is het slechts een gerucht en zal het uiteindelijke product hopelijk meevallen en is de PS4 wel degelijk vooruitstrevend op technisch gebied. Maar als we het gerucht van Engadget zo lezen, dan worden we daar niet heel blij van.