http://playsense.nl/images/file/img_51191633034a1.jpg

We weten allemaal dat er 20 februari een enorme PlayStation persconferentie aan zit te komen met de nodige onthullingen. Veel van ons verwachten de onthulling van de nieuwe PlayStation-console, namelijk de PS4, maar een nieuw patent kan ook duiden op iets anders. De heren van PatentBolt hebben namelijk een patent ontdekt voor een nieuwe PS Vita.

Dit patent laat een nieuwe ‘Next Generation PS Vita’ zien met een USB-poort die mogelijk het opladen via USB mogelijk gaat maken. Daarnaast vinden we ook een TV-out terug, waardoor je de PS Vita op je TV kunt aansluiten via HDMI en zo de games ook op je TV kunt spelen.

Aan de onderkant zien we in het patent ook dat de PS Vita een kleine redesign heeft gekregen. Bij 59 en 59c zien we ook nog een nieuwe poort verschijnen, deze lijkt op de opladerpoort van de PSP. Mogelijk is dit een connectie poort voor de PS4? Of kun je straks je PSP-oplader voor de PS Vita gebruiken? Dat blijft nog de vraag.

Wellicht wordt de Next Gen PS Vita uitgebracht met de PS4 in gedachte voor een eventuele bundel of dit is de grote aankondiging van 20 februari.

Update: Het lijkt erop dat het ontdekte patent mogelijk een devkit PS Vita is en dus niet een nieuw model.

http://playsense.nl/images/file/img_511916102a6af.jpg