Vandaag de dag mag je al blij zijn wanneer sommige games langer dan tien uur in je PlayStation 3 zitten vooraleer je naar de aftiteling zit te kijken. Uncharted, Resistance, de singleplayer modus van Call of Duty… allemaal vette ervaringen, maar echt lijvig kan je ze niet noemen. En nu hebben we reden om aan te nemen dat we binnenkort Metal Gear Rising: Revengeance aan dit rijtje mogen toevoegen.

Het bovenstaande prentje, onlangs gepost op Gamefaqs, toont namelijk dat iemand de game heeft uitgespeeld op vijf uur en vierendertig minuten, wat toch wel wijst op een korte speelduur. Uiteraard moeten we er rekening mee houden dat deze resultaten behaald kunnen zijn na een speedrun of op een lagere moeilijkheidsgraad, waardoor de eigenlijke game hopelijk toch iets langer in beslag zal nemen.

Toch zou het ons niet verbazen als Platinum Games opnieuw een korte, maar intense achtbaanrit aflevert. Hun voorgaande titels – waaronder de toppers MadWorld, Bayonetta en Vanquish – waren immers ook al niet van de langste. In deze games ging kwaliteit dan ook ver boven kwantiteit, wat hopelijk ook bij Metal Gear Rising: Revengeance het geval zal zijn. Wat denken jullie ervan?