The Last of Us kreeg niet zo gek lang geleden een definitieve releasedatum toegekend en deze viel op 7 mei. Nu is mei nog enkele maanden van ons af en dat zou Naughty Dog voldoende tijd moeten geven om de game af te ronden, maar sinds vanmorgen zijn sommige retailers bezig de consumenten die de game hadden gereserveerd te informeren dat de game met enig uitstel te maken heeft.

De Amerikaanse retailer Best Buy is mailtjes aan het uitsturen met daarin het bericht dat The Last of Us uitgesteld zou zijn naar 18 juni en dat is zes weken later dan de oorspronkelijke release van 7 mei. GameSpot heeft daarnaast ook de release op juni staan, dat terwijl Amazon, GAME en Shopto de release nog op 7 mei hebben staan. Het is dus even afwachten of Best Buy en GameSpot het bij het rechte eind hebben, want Sony heeft hier nog niets over gemeld.

Het kan zo zijn dat ook die retailers de releasedatum gaan aanpassen in de loop van de dag en dat zou betekenen dat de game inderdaad is uitgesteld, want Sony zal dan ongetwijfeld met een officieel bericht volgen. Neem dit nu nog even met een korrel zout, maar zodra we meer horen lees je het hier.