Eind volgende maand zal de Game Developers Conference 2013 plaatsvinden in San Fransisco en deze vijf dagen zullen stampvol nieuwigheden rondom games zitten. Ook Hideo Kojima zal van de partij zijn en zal voor het eerst, niet achter gesloten deuren, de FOX Engine in actie laten zien.

De enige game waarvan momenteel bekend is dat de FOX Engine ervoor gebruikt wordt is Metal Gear Solid: Ground Zeroes en dat betekent dus dat wij dan ook eindelijk beelden te zien gaan krijgen van de game. Tot nog toe zagen we alleen screenshots van de game, maar deze mochten we op z’n minst al verbluffend mooi noemen.

De presentatie, genaamd “Photorealism Through the Eyes of a ‘Fox’ – The Core of Metal Gear Solid: Ground Zeroes” zal zich focussen op verschillende elementen die de FOX Engine zo uniek maken, zoals het ‘lighting system, environmental elements en character realism’. Hierbij zal Hideo op het podium vergezeld worden door Junji Tago, Masayuki Suzuki en Hideki Sasaki die ieder één van deze elementen respectievelijk voor hun rekening nemen tijdens de ontwikkeling van Ground Zeroes.

De GDC 2013 zal van start gaan op 25 maart en zal duren tot en met 29 maart. Op welke dag de beelden getoond gaan worden is nog niet bekend.