http://playsense.nl/images/file/img_511d49c9735c2.jpg

Bovenstaande foto verscheen zojuist op het internationaal bekende gamesblog Destructoid en dit zou de PS4-controller moeten zijn. Op de foto zien we tevens een devkit van de mogelijke PS4, een versie van een gamesconsole die speciaal gemaakt is voor ontwikkelaars. We zien op de foto inderdaad de aanraakgevoelige voorkant, iets wat al langere tijd in de geruchtenmolen zit.

Het hoeft niet per se de uiteindelijke controller te zijn, maar een concept of early-build, de analoge sticks zijn namelijk niet de meest charmante. De kans is groot dat dit één van de controllers is die men heeft gemaakt als prototype-controller voor de PS4.

Of het de uiteindelijke versie is voor de PS4? Dat lijkt ons persoonlijk heel sterk, Sony zal namelijk een veel beter afgewerkt product neerzetten. We geloven echter wel dat dit een daadwerkelijke PS4-controller is geweest ten tijde van de ontwikkeling van de console.

Aan de bovenkant zien we overigens ook nog een PlayStation Move-achtige lamp, wellicht is de controller dus ook te gebruiken voor Move-verwante besturingen.

20 februari houdt Sony een persconferentie in New York City, dan zullen we hopelijk meer te weten komen over de PS4.

Controller echt volgens IGN

Een betrouwbare bron van IGN heeft zojuist bevestigd dat de controller echt is.

Important Update: A trusted source has told IGN that this controller is real. However, our source notes that it’s an early prototype. The controller, in other words, is likely to change between now and when the console launches.