Met de komst van de Instant Game Collection bij PlayStation Plus is de service nog een stuk interessanter. Maandelijks worden er nieuwe games aan de collectie toegevoegd, zodra oudere hiervoor plaats hebben gemaakt. Deze games, alsook de oudere en vaste games in de collectie kun je gratis downloaden en we hebben al veel mooie toevoegingen mogen zien de afgelopen maanden. Denk bijvoorbeeld aan Borderlands, Sleeping Dogs, Darksiders, F1 Race Stars, Batman: Arkham Asylum en nog veel meer.

De service is absoluut het geld waard, want je krijgt er immers een hoop voor terug en het mooiste van dit alles is, is dat je tot op zekere hoogte invloed kunt uitoefenen op wat er aan de Instant Game Collection toegevoegd zal gaan worden. Sony is op het PlayStation Blog een poll gestart met daarbij de vraag wat voor soort content de community zoal zou willen in de collectie. Dit is op genres gericht met games daarbij als voorbeeld om een idee te krijgen.

Let wel, het gaat hier qua games om suggesties dus dat kan anders uitpakken. Ongetwijfeld zal Sony de toevoegingen zo veel mogelijk afstemmen op de uitslag van de poll en wat er zoal mogelijk is. Wil jij ook invloed uitoefenen? Het kost amper een minuut van je tijd en de poll invullen kan hier. De resultaten zullen na 21 februari bekend gemaakt worden.