Via de online broadcast van Sony over de PlayStation Vita heeft Sony zojuist aangekondigd de prijs voor de PS Vita te verlagen naar 19,980 yen (ongeveer €160). Dit is ongeveer een vijfde van de prijs, aangezien de PS Vita in Japan tot vandaag een adviesprijs van 24,980 yen voor het Wi-Fi model had. Het is ons op dit moment niet duidelijk of de prijsverlaging alleen voor de Wi-Fi versie van de Vita geldt of ook voor, waarover op sommige websites wordt gesproken, de 3G versie. Bij elke Vita wordt vanaf nu in Japan ook een weekabonnement voor PlayStation Plus meegeleverd.

Sony heeft het op dit moment alleen gehad over de prijsverlaging in Japan, maar de kans is groot dat de prijsverlaging voor de rest van de wereld aankomende woensdag wordt aangekondigd, tijdens de bijeenkomst die Sony heeft aangekondigd. Hier wordt verwacht dat de ‘PlayStation 4’ wordt aangekondigd.

Daarnaast is er aangekondigd dat de PlayStation Vita nu ook in het rood en blauw beschikbaar is. Zoals gewoonlijk is er niet bekend of deze kleuren ook naar Europa komen.

De volgende afbeelding, die Sony Japan plaatste op haar Twitter, brengt alles mooi in beeld.