http://playsense.nl/images/file/img_512267f449a0e.jpg

Opvallend nieuws zo vlak voor de aankondiging en uiteindelijke onthulling van de PS4, er zijn namelijk documenten gelekt over de prijs. Het Britse ‘The Times’ meldt dat documenten en insiders aangeven dat de PS4 mogelijk £300 gaat kosten, dat is ongeveer 350 euro of 465 dollar.

Er gaan al langere tijd geruchten over de mogelijke prijs van de PS4 en het lijkt erop dat deze niet zo duur geprijsd zal worden als de PS3 destijds met 599 euro. De WiiU Premium kent als eerst uitgekomen next-gen console ook een prijs van 349 euro.

Het is niet het eerste gerucht over de prijs van de PS4, zo claimde een Japanse krant al dat de prijs op 400 dollar zou gaan liggen. Mocht de prijs daadwerkelijk onder de 400 euro gaan liggen is dat natuurlijk fantastisch, maar we vragen ons wel af wat voor invloed dit heeft op de hardware.

Hopelijk weten we woensdag meer, dan houdt Sony namelijk een persconferentie. Voor ons zal dit 21 februari zijn aangezien het start om 00:00, Benelux-tijd.

Industry sources and leaked internal documents suggest that Sony is considering pricing the new device at about £300, more than £100 cheaper than the starting cost of its predecessor, the PlayStation 3.