Naast het feit dat de PlayStation Meeting steeds sneller nadert, is er ook veel te doen om Bungie’s nieuwe game Destiny. Wie de onthulling van gisteren heeft gemist mag zich even gaan schamen en de beelden hier alsnog even aanschouwen.

Als we de beelden ontzettend mooi noemen is dat misschien nog een understatement – vooral met een universum zo groot en met de PS3 en Xbox 360 die ondertussen aan hun limieten zijn blootgesteld. Het is dan ook goed mogelijk dat de footage die wij hebben gezien helemaal niet afkomstig was van één van bovengenoemde consoles.

In 2011 werd bekend dat Bungie niet meer verder zou gaan aan de welbekende Halo franchise en dat deze zou worden overgedragen aan 343 Industries. Vanaf dat moment werd het even stil rondom de ex-Halo ontwikkelaar, tot bekend werd dat Sony’s eigen Naughty Dog hen bijstond bij de ontwikkeling van (wat nu waarschijnlijk lijkt)… Destiny.

Misschien schoot Naughty Dog te hulp, omdat Bungie alles behalve bekend is met de ontwikkeling op de PlayStation 3, maar na het zien van Destiny’s onthulling kan het ook best betekenen dat zij de eerste inside-info ontvingen voor third party ontwikkelaars over de technologie van de PS4. Toeval of niet, er is nog meer op de bewijsstapel wat deze mogelijkheid benadrukt.

Zo stuurde Activision vanmorgen een persbericht uit, waarin stond dat de game niet alleen op de huidige generatie consoles, maar ook op de toekomstige generatie zal gaan uitkomen. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat Bungie gisteren al stiekem het vermogen van de PS4 in actie heeft laten zien…