Wellicht de favoriete handheld van menig bezoeker hier op PSX-Sense, we hebben het over de PSP. Nadat de PSone, PS2 en PS3 voorzien waren van ‘PlayStation Evolution’-video’s is nu de PSP samen met de PS Vita aan de beurt. Deze eerste handheld wist een plekje te krijgen in menig gamers hart en is vandaag de dag nog altijd razend populair in onder andere Japan.

De PlayStation Portable kwam uit op 12 december 2004 in Japan, 24 maart 2005 in Noord-Amerika en 1 september 2005 in Europa. Zoals je dus ziet zat er een enorm lange tijd tussen de Japanse en uiteindelijk Europese release, tot ergernis van veel Europeanen. Voor die tijd liep de PSP enorm vooruit op de toekomst met onder andere Bluetooth, snelle CPU, WiFi en een prachtig scherm.

Games als Daxter, GTA: Liberty en Vice City Stories, Tony Hawk, Patapon, Locoroco en nog veel meer maakten hun debuut op de PSP.

De PS Vita krijgt geen aparte video maar wordt ook meegenomen in bovenstaande reportage, mogelijk omdat deze nog niet zo lang uit is. De PS Vita kwam immers vorig jaar februari op de markt hier in Europa. Aangezien deze wordt meegenomen in deze video zijn we erg benieuwd wat men morgen gaat tonen.

In aanloop van Sony’s grote persconferentie op 20 februari in New York City worden de PlayStation Evolution video’s gepubliceerd om terug te blikken op Sony’s succes. Verwacht wordt dat 20 februari de nieuwste familielid van PlayStation onthuld zal gaan worden, namelijk de PlayStation 4.