Haha, die man is gewoon op vakantie!

De Playstation Meeting 2013 is nog maar iets langer dan een dag van ons verwijderd en de halve wereld staat stijf van de adrenaline omtrent dit gebeuren. Meerdere partijen, waaronder third party ontwikkelaars en uitgevers, zullen aanwezig zijn en nu is ook Yoshihisa Hashimoto afgereisd naar New York.

Wat is er bekend?

Het houdt maar niet op met de geruchten en het is erg moeilijk om na te gaan wat allemaal waarheid is en wat pure speculatie blijft. Zo zou The Last Guardian mogelijk worden aangekondigd voor de PlayStation 4 en Quantic Dream zal ook aanwezig zijn en gaat ons hoogstwaarschijnlijk laten zien wat het mysterieuze ‘Singularity’ inhoudt. Kortom, er wordt een heel spektakel verwacht waarvan we de omvang bij lange na niet weten in te schatten.

De nieuwste update omtrent het event gaat om meneer Hashimoto, Square Enix’s technical director, welke vorig jaar de adembenemende real-time tech demo liet zien onder de noemer “Agni’s Philosophy”,. Dit is de nieuwste in-house engine van Square Enix, de Luminous engine, die gebruikt zal gaan worden voor hun aankomende projecten op de next-gen consoles.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het kan hier om van alles gaan, zeker Square Enix meerdere projecten heeft lopen. Zou het hier om Final Fantasy Versus XIII gaan, waarvan het gerucht gaat dat deze niet meer op de PS3 uitkomt? Is het wellicht Murdered: Soul Suspect, waarvan we vandaag een trailer zagen die mooi genoeg is om PS4 materiaal te zijn? Last but not least kan het ook nog eens over een nieuwe Legacy of Kain game gaan. Bij nader inzien, misschien krijgen we eindelijk nieuws over Kingdom Hearts 3! Just Cause 3 of Mad Max, het zijn allemaal opties.

Maar voor we te hard van stapel lopen is het misschien toch verstandig om even onze chill-pills in te nemen, want bevestigd is er natuurlijk nog niets. Misschien is meneer Hashimoto wel gewoon op vakantie…