http://playsense.nl/images/file/img_51255dc4ad795.jpg

Zojuist heeft Sony gesproken over Gaikai-opties tijdens de PlayStation 4 persconferentie. Op sociaal vlak ondersteunt de PS4 onder andere uStream en Facebook. Dit kun je gebruiken om je overwinningen te delen. Verder is het ook nog mogelijk om te kijken wat je vrienden spelen, dit noemen ze spectating.

Zodra je de ‘Share’-knop indrukt op de DualShock 4 controller kun je jouw game streamen naar je vrienden. Dit alles gebeurt via technologie van Gaikai.

Gaikai is dus niet zozeer het streamen van games vanuit een PC, maar een set features gemaakt door dit bedrijf speciaal voor de PlayStation 4. Het zorgt ervoor dat je dus alle PS4-games kunt delen met je vrienden en dat zij dit vlekkeloos kunnen streamen vanaf jouw console.

Ook zal het mogelijk zijn door Gaikai om games te spelen terwijl je ze nog aan het downloaden bent.

Remote-play is ook nog een Gaikai-mogelijkheid en dit betekent dat elke PS4-game speelbaar is op de PS Vita. Of dit meteen vanaf de launch beschikbaar is, is nog niet helemaal duidelijk, maar het is Sony’s doel elke titel – dus echt elke titel – speelbaar te maken op de PS Vita.

“Our long term goal is to make every PS4 title playable on the Vita.”