http://playsense.nl/images/file/img_512620a79fa83.jpg

De presentatie van afgelopen nacht sloot zo mooi af, de PS4 zou al beschikbaar zijn tijdens ‘Holiday 2013’. Nu werd de presentatie gehouden in New York City, Verenigde Staten, en doelt deze release dus ongetwijfeld op Noord-Amerika. Holiday 2013 betekent de periode vanaf thanksgiving tot aan het nieuwjaar.

Holiday 2013 begint op 28 november 2013 en eindigt dus in principe op 31 december 2013, een periode waarin de PS4 dus volgens Sony zal lanceren. Yoshida, president van Worldwide Studios Sony Computer Entertainment, kan alleen niet garanderen dat dit ook voor Europa geldt. Dit vertelde hij in een interview met de website Eurogamer.net.

Hij vertelde dat hij geen beloftes kon doen over een gelijktijdige release in Europa, maar dat die het uiteraard wel hoopt. Hij voegde er tevens aan toe dat Europa een belangrijke markt is voor Sony.

Holiday 2013 is natuurlijk al ontzettend vroeg, deze kerst al een next-gen console, maar het zou Sony wel een mogelijke voorsprong op Microsoft kunnen opleveren.

Shuhei Yoshida: “For us, Europe is an enormously important market. That’s no question. So I hope European consumers can play PS4 as soon as it’s available somewhere, but I’m not making promises.”