De PlayStation 3 kreeg een prijskaartje van $599 en velen vonden dit aan de hoge kant. Niet zo vreemd, de console was in verhouding tot de Nintendo Wii en Xbox 360 veel duurder geprijsd en hoewel ze er destijds nog mee wegkwamen zal dit met de PlayStation 4 een stuk lastiger zijn. Geruchten wijzen naar een lager prijspunt voor de PlayStation 4, maar op dit moment heeft Sony officieel nog niets bevestigd.

Na de persconferentie van gisteren sprak All Things D met SCEA CEO Jack Tretton over verschillende zaken, waaronder de prijs van de PlayStation 4. Tretton werd gevraagd of de PlayStation 4 bij de lancering $599 zou gaan kosten en hierop was het antwoord van Tretton dat hij hoopt van niet.

“I certainly hope not. I think we’re very proud of what we delivered with the PlayStation 3 in terms of technology, and that we were able to enhance the features while still reducing the price to $249. But I think our goal with this is to debut at a more consumer-friendly price. But we haven’t made any final decisions about what the price will be at launch.”

Het is geen bevestiging van een lagere prijs, maar het sluit wel aan op de geruchten dat Sony inderdaad van plan is de console tegen een lagere prijs in de winkels te leggen. Vanuit het perspectief dat het een meer consument vriendelijk apparaat moet gaan worden is dat niet een geheel onverstandige keuze.