Gisteren konden jullie hier op PSX-Sense al een demo, trailer en screenshots van Killzone: Down Fall zien en we zijn het er allemaal min of meer wel over eens, het zag er fantastisch uit. Inmiddels zijn er ook wat meer details vrijgegeven over het verhaal en ook deze klinken erg interessant en suggereren een totaal andere insteek voor de franchise dan we tot op heden hebben gezien wat zich zal vertalen naar de gameplay.

De game speelt zich af in een nieuwe wereld en je neemt de rol aan van een nieuw personage. De gebeurtenissen in Killzone: Down Fall spelen zich 30 jaar na de gebeurtenissen van Killzone 3 af in een wereld die totaal anders is dan voorheen. De twee rivaliserende facties, de Vektans en de Helghast leven op dezelfde planeet in een futuristische stad zij aan zij en ze worden afgescheiden door een grote muur. Ondanks dat ze gezamenlijk op één planeet leven is er een forse spanning tussen de twee facties en de huidige koude oorlog staat op springen.

Jij neemt de rol aan van een ‘Shadow Marshal’ en jij behoort toe tot de meest speciale unit van alle special forces die de Vektans kennen. Het voornaamste doel van deze unit is om de balans tussen de facties te handhaven en hier komen gedurfde aanvallen, stille infiltraties, frontale combat en meer bij kijken. Je zult een variatie aan escalaties meemaken die je thuiswereld kunnen vernietigen en je voornaamste doel is natuurlijk om dat te voorkomen.

Hetgeen live gedemonstreerd werd was volledig in-game en draaide op 30 frames per seconde in een 1080p resolutie. Guerrilla zal binnenkort meer details bekend gaan maken.