Eerder schreven we nog dat het Sony’s doel is om alle games voor de PS4 compatibel te maken voor Remote Play met de PS Vita. Echter was er nog veel onduidelijkheid of alle games Remote Play wel zullen ondersteunen vanaf de launch.

Shuhei Yoshida heeft in een gesprek met de media verschillende vragen beantwoord omtrent de PlayStation 4. De beste man liet weten dat hij erop rekent dat alle PS4-games op de lancering Remote Play ondersteunen.

Hij belooft hier niks mee, maar we hopen wel natuurlijk dat alle PS4-games Remote Play zullen ondersteunen. Dit zal namelijk een erg positieve toevoeging zijn voor de PS Vita wat voor veel mensen genoeg reden is er een aan te schaffen.

Mochten er een aantal PS4 launchgames zijn die geen Remote Play ondersteunen, dan zal Shuhei Yoshida’s hart gebroken zijn en waarschijnlijk ook die van veel PS Vita-bezitters. De PS4 zal eind dit jaar lanceren.

“I would be heartbroken if it doesn’t day one. On day one, my expectation is that we have to have all games work on PS Vita.”