http://playsense.nl/images/file/img_512e5385136d1.jpg

De CPU van de PS4, een x86-64 AMD “Jaguar”, met 8 cores gaat mogelijk hoger lopen dan de eerder vermelde 1.6GHz in geruchten. De APU van de PS4 wordt gemaakt door AMD en is gebaseerd op een Radeon 7000-series GPU die goed is voor 1.84 TFLOPS. De CPU daarentegen is gebaseerd op de “Jaguar”-design van AMD.

De Jaguar-cpu is uitermate efficient wat betreft energieverbruik en biedt behoorlijk wat performance. De huidige devkits zouden uitgerust zijn met een “Jaguar”-cpu die ondergeklokt is op slechts 1.6GHz, maar het uiteindelijke PS4-model zou zo maar eens op 2.0GHz gaan lopen. Zo melden de bronnen van PS4Daily, die beweren dat dit een last-minute verandering zal zijn.

Eerder kwam ook al in het nieuws dat de devkit waar bijvoorbeeld Killzone: Shadowfall op gemaakt was slechts 1.5GB GDDR5 geheugen ter beschikbaar stelde voor enkel en alleen de game.

Dit zou kunnen betekenen dat Sony inderdaad devkits heeft uitgedeeld met flink lagere specficaties dan de uiteindelijke console zal krijgen. Sony wil waarschijnlijk een nog groter verschil maken betreft kracht van de console in vergelijking met Microsoft.

http://playsense.nl/images/file/img_512e53566aac2.jpg