http://playsense.nl/images/file/img_512eb6e1b10df.jpg

NowGamer had onlangs een interview met Sony’s UK baas Fergal Gara en sprak hier onder andere over de PS Vita. In dit interview gaf Sony aan dat de PS4 eigenlijk enorm belangrijk is met oog op het succes van de PS Vita. Zo noemde hij de PS Vita niet langer een PS3 in zakformaat, maar nu een PS4 in zakformaat. Wat dat precies betekent, legde hij alleen niet echt uit.

Verder legde hij uit dat de PS Vita ervoor zorgt dat het ecosysteem van Sony PlayStation breder wordt dan ooit en dat de PS Vita tot veel in staat is. Zo is de PS Vita in staat meer te doen dan iOS en Android, omdat het meer power en capaciteiten heeft. Dit is inderdaad waar, aangezien je op een iPad-tablet moeilijk via Remote-play een game als Watch Dogs kunt spelen.

Ook zegt hij nog dat de PS4 een boost gaat geven aan de PS Vita qua mogelijkheden. Het is goed om te horen dat Sony de twee apparaten goed wil laten samenwerken, hopelijk resulteert dit in een soort van bundel tussen PS4 en PS Vita.

How important is it to PS4? I almost feel in a way, it’s how important is PlayStation 4 to PS Vita. I think the answer there is very. I think it was a big, big step for PS Vita.

It’s a PS4 in your pocket.

But PlayStation Vita plays an important role, I guess, in the broader integrated ecosystem if you like. The things that will be possible on Vita will go above and beyond what will be possible on companion app stuff on iOS and Android because of its power and capability.