http://playsense.nl/images/file/img_51348f82b0328.jpg

Na talloze leaks van trailers, screenshots, informatie en wie weet wat nog meer; geeft Ubisoft het eindelijk toe. Er komt namelijk inderdaad een vervolg op Assassin’s Creed en deze zal Assassin’s Creed IV: Black Flag heten, iets wat we natuurlijk allang wisten. De game staat gepland voor PS3, Xbox 360, WiiU, PlayStation 4 en PC. Daarnaast zal de game ook verschijnen op ‘andere’ next-gen consoles, de nieuwe nog altijd onaangekondigde Xbox dus.

Black Flag is in ontwikkeling sinds 2011 en speelt zich af aan het begin van de 18e eeuw. De protagonist van de game is Edward Kenway, een jonge vent van Britse afkomst met een passie voor gevaar en avontuur. Hij wordt beschreven als een “fierce pirate” en “seasoned fighter”, Engelse termen die wat betreft voor zich spreken.

De beruchte piraten zoals Blackbeard en Charles Vane zullen ook hun gezicht laten zien en kom je tegen tegen later in de game. Dit zal gebeuren in de “Golden age of the Pirates”. De game biedt 50 locaties waar je naar toe kunt gaan, hieronder vallen onder andere Cuba, Bahama’s, Nassau en Zuid-Florida. Gebieden zijn afwisselend met Mayan ruïnes, jungles, schipwrekken onderwater en nog veel meer.

Multiplayer zal ondersteunt worden voor de mensen die hier belang bij hebben. De focus zal echter ongetwijfeld meer liggen op de singleplayer.

Mocht je overigens de game voor PS3 of PS4 halen dan krijg je 60 minuten extra gameplay content die je kunt downloaden via het PlayStation Network.

Wij zagen de game vorige week al in actie en lees er meer over in onze uitgebreide preview!

Hieronder vind je nog twee trailers van de game, de aankondigings trailer en een trailer over Edward Kenway, de nieuwe assassin.

Announce Trailer

Edward Kenway introduction Trailer