Nadat er al een hoop (bewust of onbewust) gelekt was van Assassin´s Creed IV: Black Flag onthulde Ubisoft gisteren dan eindelijk de game. Ditmaal gaan we met Edward Kenway aan de slag en dat in de tijd van de piraten. De game verschijnt eind oktober voor PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii U. Daarnaast kan het eventueel een launchgame worden voor de PlayStation 4. Een next-gen versie dus, maar wat gaan de verschillen zijn?

Ubisoft kon daar al wat uitlatingen over doen. Zo verteld de Creative Director, Jean Guesdon, dat de game betere graphics en physics zal krijgen. Denk dan aan mooiere belichting en betere animaties. Volgens Guesdon komt dit doordat ze het potentieel van de PS4 volop benutten. Verder zal de speler extra verbonden zijn met andere spelers door bepaalde features of zoals hij het zelf zegt:

“In addition to improved graphics and physic, Next Gen versions will bring to the players new connected features allowing them to feel that even if they remain “Single Player” it will be better to be a “Single Connected Player”.

Je kunt dus profiteren van het feit dat je niet alleen op avontuur gaat. Wellicht dat je in de PS4 versie even niet een collectible kunt vinden en gemakkelijk even hulp kan krijgen door snel een video in het menu van een andere speler te bekijken – om maar even een voorbeeld te noemen. Qua gameplay mogen we in grote lijnen hetzelfde verwachten van wat we kennen uit vorige delen, maar wellicht gaat men ook de touchpad van de DualShock 4 gebruiken.

Boven dit bericht kun je de eerste trailer bekijken als je daar nog niet aan toegekomen bent. Lees ook zeker de uitgebreide preview van Lennard die de game vorige week al uitgebreid in actie zag.