Tomb Raider ligt later deze week in de winkels en kan blindelings aangeschaft worden, zo blijkt wel uit onze review waar de game een meer dan prachtig cijfer krijgt. Tomb Raider is terug en Crystal Dynamics heeft zichzelf overtroffen met deze reboot. De reboot luidt ook een nieuw tijdperk voor Lara Croft in en dat geeft GK Films de reden om met een film aan de slag te gaan.

In een gesprek met Variety heeft Darrell Gallagher van Crystal Dynamics bevestigd dat er een film op basis van de nieuwe Tomb Raider aan zit te komen. GK Films en Crystal Dynamics werken samen aan deze film en de ontwikkelaar wil graag een film die samenhangt met de franchise, wat dus een voortzetting van de vorige films uitsluit.

We mogen dus ook een soort reboot verwachten wat de films betreft.

“They are working from this new take that we’ve given them. It’s a good partnership. We’re seeing the challenges through the same lens. It was important for both of us to have a cohesive version of the franchise. We didn’t want to see a film version that was a continuation of the old ‘Tomb Raider’ films.”