Sinds de officiële aankondiging blijft er maar informatie naar buiten komen over Assassin´s Creed IV: Black Flag. Zo kon je al veel over de game lezen in onze eigen preview en de ontwikkelaars van de nieuwste telg uit de serie hebben al diverse uitspraken gedaan (in tig interviews) over wat we kunnen gaan zien als de game eenmaal in de winkels ligt.

Zo was gisteren te lezen wat de verschillen zullen zijn tussen de PS3 en PS4 versie en dat ze ook plannen hebben om wat met de touchpad van de DualShock 4 te gaan doen. De Britse OPM sprak Carsten Myhill van Ubisoft ook nog over de controller. Wat ze precies gaan doen in relatie tot de gameplay in Assassin´s Creed IV: Black Flag, daar kon hij nog niet veel over vertellen, maar ze hebben wel een aantal toffe ideeën die ze mogelijk gaan toepassen.

“We’ll be supporting the new controller as well, we’ve got some very cool ideas for that”.

Myhill gaf ook nog aan dat ze in de komende maanden hun plannen qua features bekend gaan maken. Misschien moet je straks als dronken Edward Kenway over het dek zwalken en hem in balans houden met de verbeterde SIXAXIS technologie van de DualShock 4 of kun je vluchtig met jouw zwaard zwaaien via het touchpad. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd.