Sinds de onthulling van de game afgelopen maandag, trekt Ubisoft de sluier van haar nieuwste project steeds een stukje verder op. Hierdoor zijn details aan het licht gekomen waar de monden vaak van open vielen, maar vooral op een goede manier. Ubisoft is trots en dat mag ook wel, maar volgens PETA heeft het hier geen enkele reden toe.

Nu maakt PETA wel vaker hun beklag over de meest uiteenlopende onderwerpen in de categorie ‘dieren’, maar meestal zijn deze buitensporig uit contrast getrokken en de media aandacht maakt dit niet beter. In dit geval gaat het over de walvisjacht in Assassin’s Creed IV: Black Flag. Zij vinden dat het hier om een verheerlijking gaat van de kwestie, omdat dit niet alleen oude ‘wijsheid’ uit de geschiedenisboeken is, maar nog steeds een veel voorkomend probleem is.

“Whaling—that is, shooting whales with harpoons and leaving them to struggle for an hour or more before they die or are hacked apart while they are still alive—may seem like something out of the history books, but this bloody industry still goes on today in the face of international condemnation, and it’s disgraceful for any game to glorify it. PETA encourages video game companies to create games that celebrate animals—not games that promote hurting and killing them.”

Ubisoft heeft altijd veel historische gebeurtenissen aangehaald in de Assassin’s Creed franchise en dat zullen ze ook altijd blijven doen. Hoe zielig het ook is, de walvisjacht hoorde nu eenmaal ook bij die tijd en om het totaalplaatje zo echt mogelijk te krijgen zal Ubisoft waarschijnlijk de poot stijf houden. Bovendien is de kans relatief klein dat jij na het spelen van de game ook op walvisjacht gaat in de Noordzee…