Sony heeft duidelijk veel vertrouwen in de PlayStation 4. En waarom ook niet? Van de eerste PlayStation werden honderd miljoen stuks verscheept, de PS2 werd 150 miljoen keer vervaardigd en de PlayStation 3 heeft met 77 miljoen verscheepte exemplaren toch ook al een mooie mijlpaal bereikt. Dat Sony grootse dingen verwacht van nummer vier is dan ook logisch – zelfs als je in het achterhoofd houdt dat we de console zelf nog niet eens gezien hebben.

Interne bronnen bij PS4 component productiebedrijven wijzen erop dat de uitgever verwacht dat er dit jaar nog maar liefst 16 miljoen PS4’s verscheept zullen worden. De eigenlijke productie zou in handen liggen van Foxconn Electronics en Pegatron Technology. Momenteel worden de componenten verzameld en het eigenlijke verschepen zou pas beginnen in augustus. Zestien miljoen stuks lijkt misschien hoog gegrepen, maar volgens de bronnen zou het een streven zijn.

Als dit nieuws klopt, ziet de hypothetische launch eind 2013 er best rooskleurig uit. Met 16 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 beschikbaar zou er geen tekort mogen zijn op de eigenlijke releasedatum. Tevens zou dit hoge aantal consoles op een wereldwijde release kunnen duiden. Iets concreets heeft Sony uiteraard nog niet vrijgegeven, maar het ziet er dus behoorlijk gunstig uit voor de PlayStation 4. Wat denken jullie ervan?