Gisteren kon je lezen dat de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA een probleem had met de zogenaamde verheerlijking van de walvisjacht dat in Assassin’s Creed IV zit. Het beklag was nogal onzinnig, want er zijn tig games waarin je dieren kunt doden en bovendien zal Assassin’s Creed IV weinig mensen echt aansporen om in de realiteit op walvissen te gaan jagen.

Ubisoft heeft inmiddels ook gereageerd en dat doen ze op een vrij grappige manier. Uit de reactie blijkt ook dat Ubisoft het geklaag van de PETA onzin vindt en dat ze zich niet zo druk moeten maken, het is fictie en het past binnen de setting dat op een realistische wijze gepresenteerd tracht te worden.

“History is our playground in Assassin’s Creed. Assassin’s Creed 4: Black Flag is a work of fiction that depicts the real events during the golden era of pirates. We do not condone illegal whaling, just as we don’t condone a pirate lifestyle of poor hygiene, plundering, hijacking ships, and over-the legal-limit drunken debauchery.”