Waarschuwing: pas op voor PlayStation 4 oplichting via Facebook


Facebook is een meer dan prima middel om met je vrienden in contact te blijven, je levensgebeurtenissen te delen en meer. Naast dat personen er gebruik van maken zijn er ook tig bedrijven die hierop actief zijn. Het gebruik van de bedrijven varieert van informatie voorziening tot weggeef acties en meer. Helaas is Facebook ook een middel om dingen te promoten die niet legitiem zijn.

Neem nu het bericht van bedrijf/persoon ‘Playstation Network’. Deze heeft sinds gisteren een tweetal berichten op Facebook staan met daarin het bericht dat Sony de PlayStation 4 wil testen door middel van consumenten en dat jij hier aan mee kan doen. Het enige wat je hiervoor moet doen is het bericht ‘liken’ en vervolgens delen. Althans, dat lijkt zo, want als je zeker wilt zijn dat je één van de uitverkorene bent, dan zul je moeten doneren.

Precies ja, doneren. Dat is reinste oplichting, want Sony zal nooit de consumenten om een donatie vragen dan behalve via de officiële kanalen (PlayStation Blog). Pas hier dus voor op, want je zult hier niets mee opschieten en als je over gaat tot doneren kun je naar je geld fluiten. De kans dat jij een PlayStation 4 krijgt om te testen is namelijk zo goed als nihil.

 1.    421 XP
  avatar

  Gelukkig heb ik geen Facebook, maar ben ik ook niet zo dom om te gaan doneren of die onzin te geloven.

 2.    421 XP
  avatar

  Wordt die man nog geklaagd door Sony ofso?

 3. Anoniem -   
  avatar

  Zo goed al nihil!? De kans is gewoon een dikke 0%!!!

 4.    3074 XP
  avatar

  Ja ik zag het gister dat mensen die bericht deden delen en liken. Ik heb ook gedeeld en geliked maar toen er stond dat ik moest doneren wist al hoe laat het was.

 5.    223 XP
  avatar

  Ik heb hem ook voorbij zien komen op Facebook. Ik haakte af toen ik zag dat de pagina op 06-03-2013 was aangemaakt.. Dat lijkt me meer dan genoeg zeggen.

 6.    475 XP
  avatar

  Ook SonyPlaza Amsterdam slaat als een l*l op een drumstel

 7.    1483 XP
  avatar

  Met het woordje doneer weet je al sws dat ie nep is!

 8.    139 XP
  avatar

  ik zag ook zo’n bericht maar iedereen die al een beetje weet van de PlayStation 4 weet dat de controller op het getoonde prentje volledig fout is. niet aan meedoen dus, zeker als ze vragen om te doneren

 9.    2054 XP
  avatar

  Zodra ik de eerste regel op FB zag haakte ik al af, geloofde er geen zak van 😛

 10. Anoniem -   
  avatar

  welk bedrijf dat winst wil maken vraagt er nou om donaties? hahahaa

 11.    5609 XP
  avatar

  @Omer58: Inderdaad mensen zijn echt dom wat dat betreft.