Waar iedereen in de veronderstelling was dat de verkopen van de PlayStation Vita in Europa niet bepaald goed gingen zal verrast zijn om te horen dat het tegendeel waar is. In een interview dat MCV had met verschillende personen van Sony Europa werd Fergal Gara (UK baas) gevraagd hoe de Sony de PS Vita zou evalueren tot zover.

Het antwoord hierop was dat de verkopen rond en tijdens kerst geëxplodeerd zijn en dat betekent dat de verkopen niet alleen in Japan (na de prijsverlaging) lekker gingen en gaan. Of deze lijn zich in Europa na de jaarwisseling heeft doorgezet is een beetje onduidelijk, aangezien er helaas niet door MCV werd doorgevraagd over de stand van zaken op dit moment.

“Vita really, really responded as we went into Christmas. We had a pre-Christmas lull where sales were quite low. But that absolutely exploded 20-fold from that low-point into the peak of Christmas. That’s very encouraging and shows that with the right promotion and software we can light that fire.”

Desondanks is het goed om te horen dat de verkopen in Europa in ieder geval een tijdelijke piek hebben gehad en we zijn dan ook erg benieuwd hoe de wereldwijde verkopen er op dit moment voor staan. Zodra we hier iets over vernemen lees je het hier.