Het is nog maar enkele maanden geleden sinds Assassin’s Creed III in de winkelrekken is beland, maar dit is uiteraard geen reden voor Ubisoft om stil te gaan zitten. De verkopen van de franchise zijn nog steeds dermate hoog, dat een ‘vierde’ deel niet uit kon blijven: Black Flag.

Ubisoft Montreal is de hoofdstudio van Assassin’s Creed IV: Black Flag en de productie van de game loopt al sinds 2011. De studio in Montreal is echter niet de enige studio die op dit moment bezig is aan de game, want er zijn nog zes andere studio’s hard aan het werk.

De singleplayer missies worden op dit moment gecreëerd in de hoofdstudio in Montreal, maar deze wordt intens bijgestaan door studio’s in Kiev, Quebec en Singapore. De Ubisoft studio in Sofia houdt zich druk bezig met de hedendaagse gameplay en studio’s in Annecy en Boekarest focussen zich op de multiplayer aspecten.

Alle studio’s staan dagelijks met elkaar in contact en de ontwikkelde missies worden dan ook om de zoveel tijd met elkaar gedeeld. Tevens zal ook de multiplayer van de game in Black Flag meer op missies gebaseerd zijn. Het zal nog wel een flink half jaar duren voordat we echt kunnen beginnen, maar dankzij de strikte planning en organisatie zal de game op tijd af zijn.