Toen Ubisoft de wereld kennis liet maken met Assassin’s Creed in 2007, bleek de game steeds meer populariteit te verkrijgen. Hoewel er duidelijk ook minpunten waren aan het de game waarin Altaïr de hoofdrol speelde, bleek de titel interessant genoeg te zijn voor een vervolg.

Vanaf 2009 kreeg Ubisoft de smaak te pakken toen Assassin’s Creed II uitkwam en is doorgegaan met het jaarlijks uitgeven van een nieuw deel in de franchise. Na Brotherhood, Revelations en de jongste telg Assassin’s Creed III, is het dit jaar tijd voor Black Flag. Worden we de op deze manier de Assassin’s Creed franchise niet beu, zoals velen zeggen dat Call of Duty geen jaarlijkse release verdient? Ubisoft vindt van niet.

Het is dan ook een belangrijke taak om steeds met nieuwe ideeën, nieuwe personages en een compleet andere setting te komen. Dit zorgt ervoor dat de franchise niet afgemat overkomt en dus de interesse van de gamer vasthoudt.

“With the scale and scope of the world we are building, the completely new setting, the new gameplay mechanics, and our new characters (both our hero and his supporting cast), we are definitely on track to get the job done and avoid fatigue altogether.”

Het was wel een verrassing voor velen dat de release van het vierde deel zo dichtbij het derde lag, we verwachtte onbewust weer een tussendeel. En hoewel Assassin’s Creed IV: Black Flag eigenlijk ook begon als spin-off, is het toch uitgedraaid op een compleet vervolg.

“But when it comes to that number 4… very early on in the project, when we started to realize the scope, freshness and innovation of what we had with the Piracy setting, we knew it was going to be a whole different beast of its own.”

Zitten jullie met dit tempo nog te wachten op een vervolg van Assassin’s Creed en zijn jullie tevreden over de piraten-setting? Laat het ons zeker even weten!