Sinds de aankondiging van de PS4 afgelopen maand wordt er enorm veel gespeculeerd over het succes van de nieuwe console. Hierbij wordt uitgegaan van de nieuwe specs en ook de extra functies die – alles bij elkaar opgeteld – een extra reden moeten geven om Sony’s jongste console te kopen.

Niet iedereen is even enthousiast over het apparaat, dat zou nagenoeg onmogelijk zijn, maar er zijn ook enorm veel voorstanders te vinden. Zo haalde Nvidia liever de neus op dan Sony tegemoet te komen met een exclusieve chip-set, maar spreken ontwikkelaars van het eerste uur weer enorm veel lof uit over de PlayStation 4, ook in vergelijking met gaming PC’s. Sommigen worden er gewoon letterlijk geil van!

Maar even alle positieve reacties ter zijde, er zijn ook partijen die nog niet volledig overtuigd zijn en nog een zetje in de rug nodig hebben om de stap te maken – of sterker nog – om het die stap waard te maken. Uitgever Nordic Games, welke we kennen van games als Gothic en Hell & Damnation, heeft er een hard hoofd in. Reinhard Pollice, business development manager van Nordic, laat weten dat er enkele functies zijn die hem aanspreken, maar dat deze niet genoeg zijn om de voorliefde voor PC gaming te onderdrukken.

“I like a few functions that were announced but so far I personally cannot see a real benefit from buying that instead of a gaming PC,”

Wel gaan ze de ontwikkelingen omtrent de PS4 op de voet volgen om zo uiteindelijk toch een concept voor games op de PS4 te kunnen evalueren. Ze hebben nu eenmaal niet de luxe om zonder meer over te gaan op next-gen hardware, terwijl PC ontwikkeling een veilige toekomst is voor Nordic.

“A lot of factors are important here. Plus we are not in the position to be under the obligatory first-movers in that sense, so we will be careful for the time being.”

Hoe je het ook wendt of keert, wat voor specificaties en functies de PS4 ook al hebben, het overgaan op de koop zal altijd voor een groot gedeelte afhankelijk zijn voor de games. En of we de games die Nordic ons te bieden heeft zullen gaan missen op next-gen conesoles, daar zullen de meningen ook grotendeels over verdeeld zijn.