Als we het over Quantic Dream hebben zal iedereen gelijk denken aan hun nieuwste game Beyond: Two Souls. Echter werkt de studio ook al aan een nieuwe game en dit is een titel voor de PlayStation 4. Dit bevestigde de co-founder van Quantic Dream, Guillaume de Fondaumière aan Eurogamer.

De game die Quantic Dream aan het maken is voor de PlayStation 4 is een titel dat wederom personages en het verhaal als belangrijkste uitgangspunt heeft. De game zal in typische Quantic Dream stijl zijn, maar doordat innovatie in het DNA van de ontwikkelaar zit zullen ze wel met iets unieks op de proppen komen, aldus de Fondaumière.

“For us, a new console is another reason to try and innovate. What is certain is that whatever we’re working on on PS4 is not going to resemble what we’re doing on PS3… We’re going to try and reinvent ourselves.”

De Fondaumière kon verder nog kwijt dat het ontwikkelen voor de PlayStation 4 onvergelijkbaar is met de PlayStation 3 en dat het erg gemakkelijk is. Overigens zal Beyond: Two Souls niet naar de PlayStation 4 komen, ondanks dat Quantic Dream het een gemakkelijk platform vindt om games voor te maken.

Wat de nieuwe game van Quantic Dream gaat worden is afwachten. Het enige wat we weten is dat de game mogelijk Singularity gaat heten, dit suggereerde een domeinregistratie enige tijd terug immers.