http://playsense.nl/images/file/img_514b2c2421a3a.jpg

Het was heel apart dat afgelopen nacht opeens een verplichte firmware update voor de PS3 uitkwam met versie nummer 4.40. Deze firmware update werd niet aangekondigd noch voorzien van een changelog door Sony. Aangezien vlak voor de firmware update en hack beschikbaar was gesteld om PS2-games te emuleren op de PS3 werd er gevreesd voor het eventueel blokkeren hiervan.

Het blijkt dat deze firmware niet de PS2-emulator blokkeert, maar toegevoegde ondersteuning met zich meebrengt voor een NFC-reader. Dit betekent niet dat de hack van de PS2-emulator nooit gepatcht zal worden, maar voor nu is dit nog niet het geval.

De NFC-reader die nu wordt ondersteunt door de PS3 is de RC-S380, van Sony zelf. De toevoeging van Near Field Communication voor de PS3 is redelijk opmerkelijk te noemen. Sony heeft al NFC ingebouwd in haar nieuwe Xperia Z telefoon en tablet waardoor je deze bijvoorbeeld kunt ‘pairen’ met de afstandsbediening van je TV. Hierdoor verschijnt het beeld van je telefoon of tablet meteen op je TV, het beeld wordt dan gekloond.

NFC in gaming is onder andere bij de Wii U aanwezig, die ook een NFC-reader in de gamepad heeft. Wat Sony precies van plan is met NFC en de PS3 moet nog blijken, wellicht een nieuwe controller/accessoire, de tijd zal het leren.