Firmware 4.40 verscheen vorige week voor de PlayStation 3 en deze leek ogenschijnlijk weinig tot geen veranderingen te bevatten waar we iets van zouden merken. Sony heeft inmiddels (eindelijk) de changelog vrijgegeven en deze geeft aan dat er toch een paar kleine, doch interessante toevoegingen/verbeteringen via deze update zijn meegekomen.

Naast dat de stabiliteit is verbeterd van de console ondersteunt de PlayStation 3 nu ook het gebruik van de stereo headsets (CECHYA-0080/CECHYA-0086/CECHYA-0088) bij het spelen van PlayStation 2 klassiekers die je via de PlayStation Store hebt binnengehaald – je hoorde voorheen blijkbaar niets via de headset. Een andere, veel interessantere feature is een voorbereiding voor het starten van downloads op afstand.

Eind vorig jaar lanceerde Sony de website sonyentertainmentnetwork.com en via deze website kun je na inloggen games aanschaffen en meer. Helaas is het niet mogelijk om na aanschaf via de website de PlayStation 3 de opdracht te geven om de content te gaan downloaden, maar daar komt verandering in. De PlayStation 3 is hier nu voor klaar gemaakt en in mei zal het daadwerkelijk mogelijk zijn.

Het is op dit moment dus een halfbakken feature, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat het een relatief complex proces is om dit te bewerkstelligen. Zodra het definitief mogelijk is om content vanaf een afstand naar je PS3 te downloaden, dan lees je het hier.