Voor Battlefield 4 verschijnen er vijf uitbreidingen waarvan de eerste twee (China Rising en Second Assault) al zijn verschenen. De derde genaamd Naval Strike zal volgende week verkrijgbaar zijn voor Premium en daarna zullen Dragon´s Teeth en Final Stand nog uitkomen.

Over de laatste twee uitbreidingen is nog niet veel bekend, maar de senior animator van DICE, Ryan Duffin, gaf tegenover Polygon aan dat Dragon´s Teeth ballistische schilden bevat. Deze moet je met twee handen vast houden en dus is het niet mogelijk om een wapen erbij te gebruiken.

Eerst was er volgens Duffin wat weerstand over de schilden, maar hoe meer onderzoek ze deden hoe meer het bleek dat het een goede feature zou zijn. Het tegenhouden van kogels met schilden is erg vermakelijk als we hem mogen geloven. Ze zijn er zelfs van overtuigd dat het een nieuwe dynamiek kan toevoegen aan de game.

“There was a lot of resistance at first but the more we assessed it, the more we realized it was a better feature. It turns out that stopping bullets in a first-person shooter is a ton of fun. We’re confident that it will create a new dynamic for the game.”