Special: 4Gamers PlayStation Camera TV clip – Met de introductie van de PlayStation 4 introduceerde Sony gelijk een nieuwe camera die simpelweg PlayStation Camera heet en deze is een stuk geavanceerder dan de Eye Toy en de PlayStation Eye. Zo herkent deze spraak, bevat het twee camera’s waardoor het meer futureproof is, en meer. Tegelijkertijd is de accessoire van een mooi design voorzien zodat het niet stoort als het voor je TV staat of op je televisie hangt. Toch is dat laatste best een uitdaging als je hem willekeurig neerzet. Voornamelijk omdat het een vrij lichte camera is en dus snel andere kanten op beweegt als je hem ook maar een beetje aanraakt, maar er is een ideale oplossing.

De eenvoud van een simpel ontwerp

4Gamers kennen we allemaal inmiddels wel als een fabrikant van accessoires voor diverse platformen en zij zijn tevens één van de eersten die officieel accessoires voor de PlayStation 4 mogen uitbrengen. Eén van deze accessoires is de TV clip voor de PlayStation Camera. Deze TV clip blinkt uit in zijn eenvoud doordat het een zeer subtiele clip is die uitstekend zijn doel weet te bereiken vanwege het efficiënte ontwerp.

De clip is een eigenlijke T-vorm, waarbij de horizontale balk dient als bevestigingsplateau voor de camera. De camera zelf bevat bij het blokje waar aan de achterkant de kabel uitkomt een inkeping en deze is speciaal bedoeld om hem vast te zetten op accessoires als de TV clip. Door simpel even te drukken zit de camera vast aan de clip, zonder dat hierbij de draaimogelijkheden van de camera beperkt worden. Ook is de camera weer zeer gemakkelijk los te halen van de clip voor als je bijvoorbeeld je gaming setup wilt aanpassen.

De verticale balk van de in feite T-vormige clip bestaat uit een drietal stukken plastic die op één derde van elkaar verdund zijn zodat de balk gebogen kan worden in elke vorm die gewenst is. We hebben dit op twee manieren getest. Een manier waardoor we de balk zo bogen dat het als een standaard werkte na het plaatsen bovenop de televisie. Daarnaast probeerden we ook de manier waarbij we het als een op zichzelf staande standaard lieten werken, met daarbij de camera voor de televisie. Beide manieren werken prima, maar bovenop de televisie geniet onze voorkeur.

Op elke TV zo bevestigd

De mogelijkheid om de verticale balk te buigen naargelang de boog die je hebben wilt, stelt de clip in staat om bevestigd te worden op zo goed als elke TV. Even de juiste boog vinden en vervolgens zet je deze bovenop de televisie en hij blijft zitten. Dat komt mede doordat de horizontale balk aan de onderkant waar je de camera op bevestigt, is voorzien van een dunne rubberen strip zodat deze als tegenhaak werkt, zodat het geheel niet naar achteren van de televisie afglijdt. Daarmee komen we even terug bij de eenvoud, want het is binnen een paar seconden bevestigd en welke televisie je ook hebt, door de flexibele aanpasmogelijkheden kun je de clip overal op kwijt.

Het ontwerp is erg simpel en voor iedereen gemakkelijk te begrijpen, waardoor je na het uitpakken binnen luttele seconden de camera op de plek hebt waar je ‘m hebben wilt. Het is uiteindelijk een stuk plastic, maar wel een stuk plastic waar goed over is nagedacht wat betreft design en doordat deze clip zo subtiel is en de PlayStation Camera zelf ook van een strak doch compact design is voorzien, zul je je niet storen aan de additionele zaken op of voor je televisie. De clip is bovendien van een stevig soort plastic waardoor het jaren meegaat.

Conclusie:

Ben je het zat dat de PlayStation Camera alsmaar een beetje in de weg hangt of bungelt of continu verschuift als je deze of de kabel maar eventjes aanraakt? Dan is de TV clip van 4Gamers een ideale oplossing. Een subtiele standaard waarmee je de camera op een gemakkelijke wijze bovenop je televisie plaatst of voor je televisie zonder dat het stoort. De TV clip is de eenvoudigheid zelve en tevens binnen enkele seconden bevestigd. Kortom, als je een PlayStation Camera hebt en je wilt deze op een fijne wijze gebruiken zonder dat deze stoort, dan is de TV clip een aanrader. Hou wel rekening met een fors prijskaartje van rond de €24.99.