Special: 4Gamers Dual Charge ‘n’ Stand – De DualShock 4 moet geregeld opgeladen worden omdat de batterij niet bijzonder lang meegaat. Dat dien je op de inmiddels gebruikelijk wijze te doen en dat is met de bijgeleverde USB kabel (of je mobiele oplader). Maar je kunt ook voor een andere optie gaan en dat is de Dual Charge Stand van 4Gamers. Wij probeerden deze oplaadstandaard even uit en je gaat er nu meer over lezen.

Handige standaard…

De Dual Charge ‘n’ Stand van 4Gamers biedt ruimte voor twee DualShock 4 controllers die je met de onderkant (waar de audio ingang zit) plaatst in de daarvoor aangewezen plekken. Beide controllers kun je achter elkaar op de standaard plaatsen en daarmee staan ze netjes overeind. Op zich staan ze er redelijk stevig in, want als je er plots tegenaan stoot dan voorkomen de twee handgrepen dat ze van de standaard afvallen. De controllers blijven dus wel goed zitten, maar echt heel erg stevig is het ook weer niet. Maar goed, wat is de kans dat je er tegenaan stoot?

De Dual Charge ‘n’ Stand is verder van een herkenbaar design voorzien, deze modellen oplaadstations zijn er immers ook voor de PlayStation 3. Maar het past qua design netjes bij de PlayStation 4. Zo bestaat het uit een drietal onderdelen. Een mat zwarte onderkant, een glanzend zwarte bovenkant wat als standaard dient voor de controllers en daartussen een herkenbare blauwe lijn dat natuurlijk overeenkomt met de lichtbalk op de PlayStation 4. Enige verschil is wel dat deze niet van kleur wisselt, maar dat is niet zo heel belangrijk.

…onhandige kabels

De standaard past wat dat betreft dus prima bij de PlayStation 4 en je kunt deze dan ook prima in of op je TV meubel kwijt zonder dat het stoort. Toch is er wel een nadeel te bespeuren en dat is dat de Dual Charge ‘n’ Stand geen inwendige oplaadfunctie kent. Dat is wellicht een design keuze, want anders zouden de controllers er vanwege de USB ingang ondersteboven op moeten, maar hierdoor ben je genoodzaakt met USB kabels te werken.

Bij de Dual Charge ‘n’ Stand wordt een gebundelde dubbele USB kabel geleverd en deze kun je met beide USB aansluitingen in je PlayStation 4 kwijt. Aan de andere kant treffen we twee micro USB stekkers aan en deze zijn natuurlijk bedoeld om beide controllers op te laden. Maar door deze setup loopt er alsnog een kabel van de PlayStation 4 naar de DualShock 4 controller en daarmee valt de echte essentie van een oplaadstation een beetje weg. Je hebt de standaard immers niet echt nodig om beide controllers op te laden.

Ja, het ziet er mooi uit als je twee DualShock 4 controllers naast je PlayStation 4 op een standaard hebt staan, maar als er nog twee USB kabels naar toe gaan is dat voor de gamer die een erg strakke gaming setup heeft een minpunt. Vandaar ook de opmerking dat een inwendige oplaadfunctie wellicht wat netter was geweest met een ingebouwde accu zodat je enkel een stekker naar een stopcontact hebt. Hiermee hou je tevens de twee USB poorten op de PlayStation 4 vrij. Maar goed, dat is niet wat de Dual Charge ‘n’ Stand in werkelijkheid is dus richten we ons op wat het wel is en als standaard komt het prima uit de verf.

De bijgeleverde kabel is redelijk lang dus je kunt de kabels vanaf je PlayStation 4 eventueel ook achter je TV meubel omleggen waardoor er niet continu een set kabels je uitzicht verstoort. Misschien is het wat mierenneuken, want wellicht geef jij geen moer om zichtbare kabels en als dat het geval is dan is de Dual Charge ‘n’ Stand een prima oplossing om op een gemakkelijke manier je controllers netjes op te bergen en tegelijk op te laden, ook als je console uitstaat, want dat is dan weer een fijne functie van de PlayStation 4.

Conclusie:

De Dual Charge ‘n’ Stand is een praktische standaard waar je gemakkelijk twee DualShock 4 controllers op kunt plaatsen als je stopt met gamen. Tegelijk kun je ze ook opladen met de bijgeleverde USB kabelset, maar het nadeel hiervan is wel dat er alsnog een kabel vanuit je PlayStation 4 naar de twee controllers moet. Als je dat geen probleem vindt en een handige standaard zoekt die tegelijk gemakkelijk als oplaadstation gebruikt kan worden dan is de Dual Charge ‘n’ Stand een handige accessoires. Probeer je overbodige kabels voornamelijk te voorkomen of geef je niet zoveel om een standaard dan is de Dual Charge ‘n’ Stand misschien wat overbodig.